AcasăEvenimentEXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO: Un taximetrist a mirosit o țeapă de 13.900 lei. Banii...

EXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO: Un taximetrist a mirosit o țeapă de 13.900 lei. Banii s-au întors la o bătrânică din Coaș (FOTO/AUDIO)

DISTRIBUIȚI

O nouă metodă de tipul celui numit de polițiști – „Accidentul”, prinde contur în județul Maramureș. Persoane necunoscute contactează telefonic de regulă persoane în vârstă și, folosindu-se de alte persoane, încearcă să intre în posesia unor mari sume de bani. Un taximetrist din Baia Sprie a „mirosit” țeapa astăzi și a anunțat imediat poliția. Nu înainte de a intra în „jocul fiicei” unei bătrâne din localitatea Coaș.

Vasile Tirizică este din Baia Sprie și muncește ca taximetrist. Astăzi s-a „prins” imediat că o femeie din Coaș va fi victimă sigură pentru niște șarlatani fără scrupule. „Mi s-a dat o comandă prin disperat în cartierul Ferneziu din Baia Mare, spunându-mi-se să sun când ajung pentru ca femeia să iasă în stradă. Ajuns și am sunat. Femeia s-a scuzat și mi-a spus că a intervenit ceva și că nu mai poate veni, însă mă va suna în cursul zilei de astăzi pentru că va mai trebui să meargă cu taxi-ul. Așa a și fost. După o jumătate de oră, femeia mă sună și mă roagă să merg după ea în Coaș. M-a întrebat cât ar costa această cursă. I-am spus că 50 de lei. Mi-a spus că este în regulă, că îmi va da 100 de lei și pentru cealaltă cursă neefectuată. Am întrebat la ce adresă să merg și mi-a spus să sun când intru în localitate. Am făcut cum mi-a spus. Când am sunat mi-a spus că de fapt dânsa nu este în Coaș, ci în București, fiind gravidă și internată la Spital. Mi-a spus să merg la numărul (…), unde o să o găsesc pe mama dânsei. Aceasta îmi va da niște bani pentru a-i aduce în oraș și a-i trimite la ea. Mi-a spus că are foarte mare încredere în mine! Am ajuns la adresa respectivă și m-a întâmpinat o bătrânică. Femeia mi-a dat 13.900 de lei. I-am numărat în fața dânsei. În tot acest timp eram pe telefon și cu femeia gravidă din București. I-a spus bătrânei să meargă în casă iar eu să vin în oraș și să îi trimit banii prin MoneyGram. Am pornit spre oraș, dar între timp mi-am dat seama că este ceva în neregulă și am sunat la 112. Mi s-a spus să merg la cel mai apropiat post de poliție. Așa că m-am oprit la Săcălășeni. Acolo am predat banii polițiștilor, am dat declarații. A venit și adevărata fiică a bătrânei din Coaș” a povestit în exclusivitate pentru ActualMM.ro, taximetristul Vasile Tirizică.

ACTUALIZARE 1 – Comunicat IPJ Maramureș

inselaciune

Un taximetrist şi-a dat seama că o femeie din localitatea Coaş este pe punctul de a deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune şi a anunţat poliţia. Banii femeii, 13 900 de lei, nu au mai ajuns la escroci.

 La data de 09 martie a.c., poliţia a fost sesizată de un taximetrist că a fost contactat de o femeie care, contra cost, i-a solicitat să se deplaseze în localitatea Coaş unde o altă persoană îi va înmâna o sumă de bani pe care să o depună într-un cont. Taximetristul a dat curs solicitării şi, în timp ce se întorcea cu banii spre Baia Mare, şi-a dat seama că poate fi vorba despre o înşelăciune şi a anunţat poliţia. El a fost îndrumat să meargă la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru clarificarea situaţiei. Din primele verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia din Coaş a fost sunată anterior de o persoană care a pretins că este medic şi că urmează să o opereze pe fiica ei care a avut un accident de circulaţie. Aceasta i-a spus că intervenţia chirurgicală se va face contra-cost astfel că trebuie să depună într-un cont 13 900 de lei. Banii au fost restituiţi victimei iar poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor.

Prin buna credinţă şi spiritul civic de care a dat dovadă, un taximetrist a reuşit să prevină păgubirea unei femei din Coaş cu suma de 13 900 de lei. O astfel de atitudine este demnă de laude şi un exemplu de urmat. Poliţiştii încurajează cetăţenii să manifeste spirit civic atunci când observă sau deţin informaţii despre comiterea unei fapte antisociale şi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112.

Înregistrare convorbire telefonică taximetrist – șarlatani.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA