spot_img
AcasăEvenimentEXCLUSIVITATE - A susținut teza de matematică, și-a luat rămas bun de...

EXCLUSIVITATE – A susținut teza de matematică, și-a luat rămas bun de la cea mai bună colegă, apoi s-a aruncat de la etajul VII (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

ActualMM.ro vă prezintă în exclusivitate firul evenimentelor în care Diana, o adolescentă în vârstă de 16 ani, elevă la Liceul “Emil Racoviță” din Baia Mare, a încercat să își ia viața. Tânăra a supraviețuit, în acest moment este internată la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde medicii au supus-o mai multor investigații medicale amănunțite.

În această dimineață Diana s-a dus la liceu și nu a dat de bănuit nimic din ceea ce urma să facă. Colegii adolescentei susțin că era o elevă liniștită, se înțelegea cu toată lumea, nu avea probleme. Avea o colegă foarte bună, cu care se înțelegea de minune.

diana (1) De la ora 9.00, Diana a susținut teza la matematică. Apoi i-ar fi spus celei mai bune colege să aibă grijă de ea și a plecat fără să spună nimic. De la Liceul “Emil Racoviță” adolescenta a ajuns pe bulevardul Traian, în zona Gării CFR. Acolo a intrat într-un bloc turn, profitând probabil de faptul că se putea intra în scară fără cartelă. A urcat pe casa scărilor între etajele VI și VII și s-a aruncat în gol sub privirile îngrozite ale unei femei din blocul de vis-a-vis. A căzut pe terasa care acoperă casa scărilor. De acolo a fost preluată de echipajul de terapie mobilă intensivă SMURD și dusă la Spitalul Județean.

Era crescută doar de mamă

tentativa suicid bm 5Mama adolescentei a fost anunțată despre teribilul incidentul. A venit într-un suflet la Spitalul Județean. Tot acolo a venit și diriginta elevei. Conform unor surse, femeia a spus că nu a avut niciun conflict cu fiica ei și că se înțelegeau bine. Femeia și-a crescut cele două fete singură, după ce soțul acesteia le-a părăsit în urmă cu ani de zile și a plecat în zona Olteniei. Înainte de a recurge la gestul suicidal tânăra și-a închis contul de facebook.

Ce spun psihologii?

tentativa suicid bm 8Aurelia Pop, psiholog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, a declarat pentru ActualMM.ro: “Referindu-mă la aspectele legate de informațiile lăsate în acest bilet se poate obiectiva aspectul că era într-o stare depresivă referitoare în primul rând la propriile ei nemulțumiri față de viață și de partea existențială. Atât din familie, din societate, de la școală. Avea o percepție falsă în ceea ce privește imaginea de sine, încrederea în forțele proprii, supărare, tristețe. Lipsa afecțiunii din partea tatălui, pentru că ea acolo face specificația că tatăl a părăsit-o în urmă cu ceva timp și că dacă el ar fi fost mai mult lângă ea, ar fi înțeles-o mult mai bine. Sigur nevoile adolescenților sunt reale și nu numai ale lor. Însă nu întotdeauna sunt în concordanță cu posibilitățile pe care familia le poate oferi copilului. Această lipsă de înțelegere pe care ea consideră că mama nu a înțeles-o, nu a putut să îi ofere suficient atașament, afecțiune, cu toate că afirmația ei este că ea își iubește mama, o iubește pe sora ei, are regrete însă viața pentru ea nu mai are niciun sens. Când ajungem în acest punct și considerăm că avem această stare de desnădejde, de lipsă de speranță, că viața nu mai are sens, sigur există o problemă și putem vorbi de o depresie severă”. (sura foto – facebook.com).

Vezi știrea anterioarăhttp://2.actualmm.ro/actualizare-tentativa-sinucidere-o-adolescenta-din-baia-mare-s-a-aruncat-de-la-etajul-vii-video/

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA