spot_img
AcasăActualitateEXCLUSIV:„ANGAJATUL ANULUI” - Cum a încercat un șofer al unei firme de...

EXCLUSIV:„ANGAJATUL ANULUI” – Cum a încercat un șofer al unei firme de transport din Baia Mare să-și însceneze un furt de 8.000 de euro

DISTRIBUIȚI

„ANGAJATUL ANULUI”  Înscenările de tâlhărie/furt au început să fie la modă și printre Maramureșeni. Un șofer angajat la o firmă de transport din Baia Mare este acuzat că a încercat să fure o sumă uriașă din banii firmei, aproape 8 mii de euro, printr-o înscenare.

Patronul firmei de transport Alpina Matfor din Baia Mare, Dani B. a povestiv în exclusivitate pentru ActualMM toată pățania.

Totul s-a întâmplat ieri, 24 septembrie. Șoferul (Paul M.), originar din Coaș, era însărcinat să transporte mobilier în zona Văii Oltului, respectiv să încaseze pentru firma mai sus menționată o sumă de bani din partea clienților: nu mai puțin de 36 de mii de lei. Nu se știe dacă a fost vorba despre un plan pus la cale demult ori de o „nebunie” de moment, însă, când s-a văzut cu banii în mână, șoferul a trecut la acțiune.

 

Înscenarea

Bărbatul și-a sunat șeful și l-a anunțat că, în timp ce dormea, cineva i-ar fi sustras din dubă atât suma de bani încasată cât și telefonul și actele personale și ale firmei.

M-a sunat pe la ora 7:00 de pe un alt număr. Nu am răspuns atunci dar, când am sunat înapoi am reușit să dau de el și mi-a povestit ce s-a întâmplat. Vă dați seama că am rămas șocat, deși am avut anumite dubii încă de la început. Între timp, am blocat cardul pentru alimentare, să nu se folosească hoțul de el”, ne-a povestit Daniel.

Cu chiu cu vai, șoferul a ajuns la sediul firmei din Baia Mare unde a parcat mașina, în așteptarea șefului.

 

Descoperirea

După lungi discuții cu angajatul, în care patronul firmei a adus vorba despre o plângere pe care ar trebui să o depună la Poliție pentru acest furt, dubiile au început să prindă contur: șoferul nici nu a vrut să audă de Poliție.

Imediat după plecarea șoferului de la sediu, Daniel și fratele său au scotocit întreaga autoutilitară și, surpriză: nu doar că au găsit banii, care erau ascunși într-o cutie, ci și portofelul și telefonul așa-zisei victime.

La o oră după ce am plecat noi de la parcare, el s-a întors. Probabil ăsta a fost planul, nu se aștepta ca noi să venim înaintea lui. A vrut să ia banii din dubă după ce plecam, ca să fie sigur că scapă basma curată”, ne-a relatat șeful firmei de transport.

 

A amenințat cu suicidul

Prins în fapt, șoferul în vârstă de 28 de ani și-a recunoscut fapta, însă nu fără un „show”. Potrivit șefului firmei, se pare că acesta a amenințat inclusiv că se va spânzura.

Nu vreau să fac rău nimănui. Vreau doar să trag un semnal de alarmă asupra felului în care aleg să acționeze unii oameni și pentru cei care ar vrea să îl angajeze. Nu se poate așa ceva! Nu am depus nici o plângere împotriva lui, mă bucur doar că am recuperat banii”, a încheiat Daniel.

Din nereficire, furturile, tâlhăriile și acest gen de comportamente sunt din ce în ce mai întâlnite în Maramureș. Ce știm sigur e că Paul nu va primi titlul de „angajatul anului” în 2019.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA