AcasăActualitate112EXCLUSIV - Tineri luați de pe stradă de polițiștii băimăreni după ce...

EXCLUSIV – Tineri luați de pe stradă de polițiștii băimăreni după ce ar fi încercat să înșele o bătrână. Cei doi îi acuză pe polițiști de abuz

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doi tineri băimăreni au fost ridicați de pe stradă, în zona Maramureșul de către polițiștii băimăreni și duși la secție după ce ar fi încercat să înșele o vârstnică. Cel puțin, asta este varianta simplă a poveștii. Totul s-a întâmplat după ce bărbații au stat la o cafea cu o femeia într-un local de pe bulevardul Unirii din municipiu.

Varianta acuzaților: au fost abuzați de către polițiști

D. Aurel, unul dintre cei doi tineri acuzați de înșelăciune, ne-a contactat telefonic pentru a-și povesti punctul de vedere. Acesta susține că ieri, în jurul orei 10:00, împreună cu prietenul său, s-au întâlnit cu o vârstnică la un local pentru a o ajuta pe femeie cu niște probleme de natură juridică. După ce au plecat din local, pe bulevardul Unirii (în zona Maramureșul) cei doi au fost abordați de către un echipaj de Poliție care i-ar fi băgat cu forța în autospecială, fără să se prezinte sau să le ceară documentele și i-a dus la sediul Poliției Municipale Baia Mare. Bărbatul susține în continuare că au fost băgați într-un garaj din spatele secției de Poliție unde au fost percheziționați, înjurați și chiar loviți de către oamenii legii, în tot acest timp fiind acuzați că ar fi încercat să “fure casele oamenilor”, aducându-li-se la cunoștință că sunt cercetați pentru înșelăciune. Bărbatul ne-a mai povestit că, imediat ce au observat că nu au ce să scoată de la ei, polițiștii le-au dat drumul.

Cei doi spun că vor depune plângere și la Parchet împotriva polițiștilor.

Cum s-a ajuns la intervenția Poliției

Surse ale ActualMM ne-au declarat că, în timp ce indivizii se aflau în local împreună cu vârstnica, cineva a sunat la 112 și a acuzat că la fața locului are loc o tentativă de înșelăciune. Imediat după apelul de urgență, cei doi tineri s-au ridicat de la masă și au plecat.

Ce spune Poliția

Am a cerut un punct de vedere din partea polițiștilor cu privire la acest caz, dar și cu privire la acuzațiile pe care le aduc tinerii cercetați. Vă redăm mai jos, integral, comunicatul IPJ Maramureș:

Cele două persoane au trimis astăzi o reclamație adresată IPJ Maramureș, iar conducerea a dispus efectuarea de verificări, cu privire la aspectele semnalate, urmând ca la finalizarea verificărilor petenții să primească răspuns„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Cecilia Grozavu, pentru ActualMM.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA