AcasăActualitateEXCLUSIV | Societatea Drusal, AMENDATĂ de Garda de Mediu Maramureș

EXCLUSIV | Societatea Drusal, AMENDATĂ de Garda de Mediu Maramureș

DISTRIBUIȚI

Societatea Drusal, care se ocupă momentan de salubrizare în Baia Mare, a fost amendată de Garda de Mediu pentru nerespectarea condițiilor de ridicare a deșeurilor menajere de pe raza municipiului.

În cadrul unui control efectuat astăzi de comisari ai Consiliului Județean Maramureș și ai Gărzii de Mediu Maramureș, aceștia au găsit o serie de nereguli serioase cu privire la modul în care Drusal gestionează deșeurile ridicate de la populație.

Mai exact, conform instituției, societatea NU a depozitat gunoaiele doar la gropi de gunoi conforme și autorizate pentru efectuarea de operațiuni de eliminare sau valorificare a acestora. Așadar, rămâne întrebarea, unde a depozitat DRUSAL gunoaiele, din moment ce a cerut de mai multe ori în ultimele luni creșterea tarifelor sub pretextul costurilor de transport ale acestora la gropi de gunoi conforme din alte județe (Bihor, Mureș)?

Reamintim faptul că DRUSAL a fost acuzată zilele trecute că a „umflat” facturi. Mai precis, este vorba despre ridicarea gunoiului de la societățile private din municipiul Baia Mare. Multe dintre aceste societăți, care au contracte directe cu societatea de salubrizare, își aruncă gunoaiele la punctele de colectare pentru persoane fizice. Problema intervine în faptul că Drusal facturează Primăriei în funcție de cantitatea gunoiului colectat, mai exact gunoiul menajer al cetățenilor + cel al societăților private care îl depozitează în același loc. Asta înseamnă, pe scurt, o dublă facturare, care în timp a generat prejudicii enorme.

Așteptăm un punct de vedere oficial din partea societății Drusal, dar și a altor persoane sau instituții la care se face referire în acest articol, cu privire la situația prezentată.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA