AcasăAdministrațieEXCLUSIV – Ilegalități în Primăria Baia Mare. Vasile Barbul și Marinel Rob...

EXCLUSIV – Ilegalități în Primăria Baia Mare. Vasile Barbul și Marinel Rob girează pentru lucrări din cadrul unui contract necâștigat încă la licitație

DISTRIBUIȚI

EXCLUSIV  Ilegalitate la nivelul Primăriei Baia Mare. Chiar dacă licitația publică pentru iluminatul ornamental de iarnă nu a fost finalizată, firma care s-a înscris la această procedură a început deja montarea elementelor ornamentale în municipiul Baia Mare. Potrivit reprezentantului societății, primarul interimar, Marinel Rob, și directorul Direcției Generale de Dezvoltare Publică, Vasile Barbul, au fost cele două persoane care i-au solicitat acest lucru și care și-au dat acordul pentru montarea elementelor.

Licitația pentru iluminatul ornamental de iarnă este în faza de evaluare, aceasta finalizându-se în aproximativ două săptămâni. Chiar dacă contractul cu autoritatea publică nu a fost semnat pentru prestarea de servicii, în Baia Mare pe unele tronsoane au început deja să fie montate ornamentele de iarnă. Acest lucru s-a întâmplat pe bulevardul Unirii din Baia Mare și chiar și în fața sediului Primăriei. Ilegalitatea comisă are două nume: Marinel Rob și Vasile Barbul. Cei doi pare că nu se mai ascund în a face lucruri greșite la nivelul administrației locale din moment ce au acceptat ca ornamentele să fie montate inclusiv sub ochii lor, chiar dacă contractul nu a fost încă semnat și licitația nu are o firmă declarată câștigătoare.

EXCLUSIV

„Urmează să semnez contractul. Elementele montate sunt noi și le-am montat cu acordul primarului Rob și al lui Vasile Barbul”, a declarat reprezentantul firmei care s-a înscris la licitație.

Acest demers, însă, încalcă prevederile legale deoarece niciun serviciu nu poate fi efectuat fără a fi semnat un contract între Administrația Publică Locală și firma prestatoare.

Primarul interimar Marinel Rob nu a putut fi contactat pentru a-și expune punctul de vedere referitor la această situație. Cel care conduce astăzi vremelnic frâiele Primăriei Baia Mare nu a răspuns la telefon. Tocmai de aceea îi adresăm public următoarele întrebări:

  1. Firma care a început montarea elementelor ornamentale de iarnă are un contract cu Primăria Baia Mare? 
  2. Cine și-a dat acordul pentru ca aceste elemente să fie deja montate atâta timp cât licitația publică nu a fost finalizată?

În mod normal, pentru ca elementele ornamentale de iarnă să fie montate în municipiul Baia Mare trebuia să existe o dispoziție semnată de către Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare, aceasta fiind direcția care răspunde direct de astfel de servicii.

Contactată telefonic, Lia Mureșan, secretarul municipiului Baia Mare, a arătat că nu este în măsură să ofere declarații de presă deoarece instituția pe care o reprezintă are un purtător de cuvânt. Totuși, aceasta a spus că astfel de demersuri nu stau sub incidența legii și a mai adăugat că iluminatul ornamental de iarnă nu intră în atribuțiile sale de serviciu.

Consilierii personali ai primarului interimar, Marinel Rob, au sesizat aspectele legate de această ilegalitate într-un raport de constatare. Acest document a fost ignorant însă de către conducerea Primăriei Baia Mare. Mai mult, chiar dacă acest demers a avut girul a două persoane importante din cadrul autorității locale, Marinel Rob și Vasile Barbul, legal, după ce firma ar fi primit dispoziția de la Direcția Generală de Dezvoltare Publică ar fi trebuit întocmit un proiect care trebuia supus atenției comisiei de estetică urbană. În acest caz, însă, nu s-a cerut avizul comisiei de estetică urbană, condusă de arhitectul șef  Izabella Morth, prin care să fie aprobat design-ul iluminatului ornamental din acest an.

NOTĂ: Așteptăm să vedem cât de eficiente vor fi organele de cercetare în acest caz.

Vasile Mureșan

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA