AcasăActualitate112EXCLUSIV: EROII INCENDIULUI DIN BAIA MARE - Cine sunt polițiștii și jandarmul...

EXCLUSIV: EROII INCENDIULUI DIN BAIA MARE – Cine sunt polițiștii și jandarmul care și-au riscat viața pentru a salva o femeie din apartamentul în flăcări, până la venirea pompierilor

DISTRIBUIȚI

Un incendiu puternic s-a produs ieri dimineață, în jurul orei patru dimineața într-un apartament situat pe bulevardul Traian din Baia Mare. Trei persoane (două femei și un bărbat) au ajuns la spital intoxicate cu fum, iar flăcările au fost lichidate de către pompierii militari ajunși la fața locului înainte ca acesta să se extindă. Ce nu știe nimeni este că, înainte de venirea pompierilor, la locul urgenței au ajuns prima dată două echipaje formate din 3 polițiști și un jandarm care au acționat eroic.

O persoană dintre cele trei aflate în locuință la izbucnirea incendiului, o femeie care, spun vecinii, este cunoscută ca fiind cu afecțiuni psihice, nu vrut să părăsească locuința. Primul echipaj ajuns la fața locului, format din agent principal Petruț Dan (Poliția Municipiului Baia Mare) și sergent major Muscan Alexandru (Inspectoratul de Jandarmi Județean) i-a întâlnit pe părinții femeii la ușa liftului, cei din urmă spunându-le despre fiica lor. Fiind o situație de viață și de moarte, polițistul și jandarmul și-au luat inima-n dinți și au urcat la etajul 7 al imobilului, după care au intrat în fumul dens din apartament. În ajutorul acestora au ajuns la scurt timp alți doi polițiști, respectiv agent de poliție Remus David și Andreea Muț. Deși și-au pus viața în pericol, au scos-o pe femeie în siguranță.

Ulterior, și echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și SMURD. O parte din poveste ne-a fost relatată de către o vecină a celor trei victime:

Doctorii de la Spitalul Județean au afirmat ulterior că <<tânăra era in pericol iminent de moarte dacă mai statea un minut in incendiu!>> Acești tineri jandarmi și polițiști și-au pus viața în pericol, iar prezența și numele lor la eveniment nu au fost nicăieri menționate. Îmi pare rău să subliniez faptul că dacă acești tineri jandarmi ar fi pățit ceva grav sau și-ar fi pierdut viața încercând să o salveze pe tânără din incendiu, numele lor ar fi răsunat în toata țara, însă așa au rămas sub anonimat! Ar fi un moment bun să începem să apreciem oamenii care își îndeplinesc respobsabilitățile cu integritate și dedicare cât încă ei sunt în viață!“, a declarat Somesan Iulia.

Ce spune ISU Maramureș despre incendiul de ieri

Două echipaje de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au acționat azi noapte la localizarea și lichidarea unui incendiu, anunțat în jurul orei 03.30, într-un apartament situat la etajul șapte al unui imobil de pe bulevardul Traian din municipiu. La intervenție au mai participat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și unul de prim ajutor E.P.A. din cadrul S.M.U.R.D., precum și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean. Cele trei persoane din locuință, două femei de 40, respectiv 66 de ani și un bărbat de 71 de ani, au ieșit din apartamentul în flăcări și au fost preluate de echipajele medicale sosite la fața locului. Cei trei au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, cu suspiciunea de intoxicație cu fum. În incendiu au ars obiecte de îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică și elemente de mobilier”, se arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș.

Nu ne rămâne decât să felicităm atât echipajele de polițiști și jandarmi care au acționat instant pentru a salva o viață aflată în pericol, fără a se gândi la pericolele la care se expun, cât și pe pompieri pentru intervenția promptă.

Adrian Barbur

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA