AcasăActualitateEXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu Andrei Donciu, fostul șef de la...

EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu Andrei Donciu, fostul șef de la permise și înmatriculări Baia Mare, după ce instanța a trimis dosarul de corupție înapoi la parchet

spot_img

DISTRIBUIȚI

Dosarul cu care procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pentru luare de mită pe fostul șef de la “permise și înmatriculări” Baia Mare, Andrei Donciu, a fost retrimis la parchet de către Tribunalul Maramureș. Termenul în care s-a decis aceasta a avut loc pe data de 1 noiembrie 2021, iar motivul pe care l-au invocat magistrații se regăsește în art. 346 alin. 3 lit a Cod procedură penală (rechizitoriul este neregulamentar întocmit, iar neregularitatea nu a fost remediată de procuror în termenul prevăzut la art 345 alin. dacă neregularitatea atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii).

La câteva zile de la pronunțarea instanței maramureșene, mai exact în data de 9 noiembrie, Donciu s-a adresat Curții de Apel Cluj, care i-a aprobat contestația împotriva încheierii penale pronunțată de judecătorul Tribunalului maramureș, care îi interzise să se întoarcă în Poliție. În urma contestației, Curtea a rejudecat cauza, interzicându-i băimăreanului să își exercite profesia de polițist DOAR în cadrul SPCRPCIV Maramureș și interzicându-i se întoarcă în scaunul de șef de serviciu.

În data de 13 decembrie, Tribunalul Maramureș declară că a constatat din oficiu că e nevoie să prelungească măsura controlului judiciar asupra lui Donciu pentru încă 60 de zile, acesta fiind și ultimul termen de judecată din acest an, care l-a vizat pe fostul șef de serviciu.

Surse ale ActualMM, implicate în dosar, ne-au delcarat că Andrei Donciu a fost angajat între timp la Prefectura Maramureș, la Fond Funciar.

Ce spun reprezentanții Prefecturii Maramureș

Persoana pentru care s-au solicitat informații are conform prevederilor constituționale drept de muncă până la finalizarea procesului, respectiv sentinței instanței de judecată. Este angajatul Ministerului Afacerilor Interne și a fost pus la dispoziția Instituției Prefectului-Județul Maramureș”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Dan Bucă.

*În cazul în care vreuna dintre persoanele menționate în acest articol se simte lezată de informațiile publicate, așteptăm punctul de vedere al acesteia pe adresa de e-mail contact@actualmm.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA