AcasăNews AlertEXCLUSIV ACTUALMM - Un nou dosar penal pentru Cristian Șpan! Denunțătorul primarului...

EXCLUSIV ACTUALMM – Un nou dosar penal pentru Cristian Șpan! Denunțătorul primarului Cătălin Cherecheș a recidivat, deși se află în perioada de probațiune

DISTRIBUIȚI

Cristian Șpan, denunțătorul primarului Cătălin Cherecheș, a încălcat din nou legea.

Chiar dacă se află în perioadă de probațiune, după ce în urmă cu doi ani a fost condamnat cu suspendare pentru „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, președintele FCM Baia Mare a recidivat.

În urmă cu câteva săptămâni, acesta s-a urcat pe motocicleta personală pentru a se plimba, uitând poate că nu deține permis de conducere categoria A. În momentul în care polițiștii au încercat să îl oprească în trafic, Cristian Șpan a luat-o la goană. Imediat ce l-au identificat, polițiștii Secției 1 Groși i-au întocmit acestuia dosar penal.

Potrivit unor surse, evenimentul a avut loc chiar în ziua alegerilor locale, în 5 iunie. În jurul orelor 15:00, Cristian Șpan se îndrepta pe motocicletă către casă, uitând că nu are dreptul de a conduce un astfel de vehicul. Oamenii legii au încercat să îl oprească în trafic, însă în acel moment denunțătorul primarului ales Cătălin Cherecheș a accelerat și a fugit de aceștia. Ajuns în dreptul casei și-a lăsat motocicleta în drum și a intrat în locuință. Doar că oamenii legii și-au făcut datoria.

„În data de 5 iunie polițiștii Secției 1 Groși au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus pe numele unui bărbat din localitatea Satu Nou de Jos”, a declarat pentru 2.actualmm.ro Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Cristian Șpan nu este străin de sala de judecată. În urma că doi ani a primit o condamnare cu suspendare tot pentru infracțiuni rutiere.

„ În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, cu aplic. art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Ş.C. fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de: – conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, prev. de art. art. 335 alin. 2 Cod penal (art. 86 alin. 2 din OUG nr. 195/2002), la pedeapsa de 6 luni închisoare; – conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, prev. de art. art. 335 alin. 2 Cod penal (art. 86 alin. 2 din OUG nr. 195/2002), la pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art. 33 lit. a rap. la art. 34 lit. b Cod penal 1969, contopeşte pedepsele de mai sus, în pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare. În baza art. 81, 82 Cod penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe o durată de 2 ani şi 8 luni, ce urmează a se calcula de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi atrage atenţia inculpatului asupra prev. art. 83 Cod penal din 1969, a căror nerespectare atrage revocarea suspendării. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 500 lei”, a decis instanţa pe date de 30 aprilie 2014.

„Bunul samaritean onest” încalcă legea însă în continuare, chiar dacă este în perioadă de probațiune până în anul 2017. Deși este denunțător, Șpan ar putea și el să intre la închisoare pentru că este deja considerat recidivist, iar o eventuală nouă condamnare nu ar face decât să se adauge la pedeapsa precedentă.

Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA