AcasăActualitate112ACTUALIZARE/ EXCLUSIV ACTUALMM - Șoferul care a omorât doi băimăreni pe trotuar,...

ACTUALIZARE/ EXCLUSIV ACTUALMM – Șoferul care a omorât doi băimăreni pe trotuar, în Ziua de Crăciun, rămâne în arest. Judecătorii au admis contestația procurorilor

DISTRIBUIȚI

ACTUALIZARE:

În urma articolului publicat de ActualMM și alte entități de presă din județ, dar mai ales în urma valurilor de reacții ale maramureșenilor, judecătorii băimăreni și-au schimbat radical decizia cu privire situația celui ce a ucis cu mașina doi tineri pe trotuar în Ziua de Crăciun.

După ce vineri, 19 februarie, judecătorii au anunțat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar în cazul bărbatului, la ședința de azi, 23 februarie (ora 12:00), judecătorii au admis contestația procurorilor și au prelungit măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Mai mult, surse ale ActualMM ne-au declarat că Man Aniel va fi transferat în cursul zilei de mâine sau poimâine la Penitenciarul Gherla, unde va rămâne în arest.

De menționat este faptul că individul nu a fost eliberat din arest pe parcursul celor patru zile dintre ședința în care s-a aprobat controlul judiciar și cea în care s-a admis contestația procurorilor, prin care se menține măsura arestului preventiv.

Prin inch pen 24/CCP/23.02.2021 În temeiul art. 425, indice 1, punctul 2, lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare împotriva Încheierii penale nr. 546/19.02.2021 a Judecătoriei Baia Mare, pe care o desfiinţează în întregime şi, rejudecând: În temeiul art. 348 Cod procedură penală, raportat la art. 207, alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul M A S(….), pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile. Suma de 200 lei, reprezentând onorariul parţial al apărătorului din oficiu pentru doamna avocat T S, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 23 februarie 2021”, se arată în soluția pe scurt.

Știre inițială:

Un accident tragic a șocant opinia publică în urmă cu două luni. Doi tineri băimăreni au fost uciși pe trotuar, la intersecția bulevardelor Republicii și Traian, în timp ce voiau să urce într-un taxi pentru a merge să colinde niște prieteni. Cei doi au fost pur și simplu spulberați de șoferul unei autoutilitare, drogat la volan. Bărbatul, din Sălaj, consumase cocaină și conducea cu o viteză excesivă prin oraș. La momentul impactului, ceasul din bordul vehicululu s-a blocat la 100 de km/h.

La două luni de la îngrozitorul accident, în care Vlad și Cristian și-au pierdut viața, Judecătoria Baia Mare a dat o decizie șocantă: șoferul mașinii a fost scos din arestul preventiv și plasat sub control judiciar. Mai exact, cel care i-a ucis pe cei doi băimăreni, aflat sub influența drogurilor, este liber.

Vă redăm mai jos decizia instanței:

Solutia pe scurt: În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 242 alin. 2 Cod de procedură, art. 207 Cod procedură penală şi art. 215 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul MAN ANIEL SORIN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1, 2 şi 3 Cod penal, vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 196 alin. 1 şi 4 Cod penal şi conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive prevăzută de art. 336 alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, măsură dispusă prin încheierea penală nr. 4145/26.12.2020 a Judecătoriei Baia Mare, definitivă prin necontestare, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 60/UP din 26.12.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar prevăzută de art. 215 indice 1 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile. În temeiul art. 215 alin. 1 Cod de procedură penală pe timpul cât se află pe control judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia municipiului Baia Mare, jud. Maramureş, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 lit. a şi i Cod de procedură penală cât se află pe control judiciar inculpatul are următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; – să nu conducă niciun vehicul. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în liberate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 19.02.2021.
Document: Încheiere finală camera consiliu 546/2021 19.02.2021

 

loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA