Acasă Eveniment EXCLUSIV ACTUALMM.RO: TENTATIVA DE OMOR DE LA VIȘEU - „Ne-a tăiat cu...

EXCLUSIV ACTUALMM.RO: TENTATIVA DE OMOR DE LA VIȘEU – „Ne-a tăiat cu cuțitul, a venit să ne omoare (…) Acum se plimbă liber pe străzi”

DISTRIBUIȚI

TENTATIVA DE OMOR DE LA VIȘEU Detalii absolut îngrozitoare ne-au fost relatate de către Ștefoiu Maria, femeia atacată cu cuțitul și bătută de către soț în urmă cu două luni în Vișeu de Sus. Maria ne-a povestit în exclusivitate detalii din noaptea atacului, dar și felul în care este tratată de către autoritățile care ar trebui să o protejeze după evidenta tentativă de omor asupra ei și a mamei acesteia.

Atacul de la miezul nopții

Stefoiu Maria era în proces de divorț cu soțul ei la momentul atacului. Aceasta se întorsese de puțin timp din străinătate și stătea cu mama ei, în orașul maramureșean Vișeu de Sus. A primit zeci de amenințări telefonice și prin SMS de la bărbatul cu care și-a petrecut mare parte din viață, s-a temut pentru viața ei însă nu a crezut că va ajunge chiar atât de departe încât să încerce să o omoare inclusiv pe mama ei.

Eram în proces de divorț, eu eram plecată în străinătate. Divorțul nu s-a încheiat pentru că el, la un moment dat, nu a mai fost de acord. Ni s-a dat la dispoziție câteva luni să ne gândim dacă vrem sau nu să divorțăm. Eu am vrut, normal! M-a amenințat și m-a bătut de nenumărate ori. Venisem de puțin timp în țară și stăteam cu mama mea, în Vișeu de Sus, în casa ei. Noaptea, pe la 12, am văzut că cineva încearcă să sară gardul de la curte. Când l-am văzut, avea un cuțit în mână. Am țipat și eu și mama la el, i-am spus să plece că altfel sunăm la Poliție, dar nu a ascultat. A fugit către ușă și a băgat cuțitul în ea. Apoi, a spart ușa și ne-a prins, apoi ne-a tăiat pe amândouă cu cuțitul”, spune femeia.

Atacatorul nu s-a rezumat doar la a le înjunghia și tăia pe femei

La un moment dat a lăsat cuțitul și a început să ne bată pe amândouă. Pe mine m-a târât de păr afară din casă și a vrut să mă dea cu capul de o bordură, să mă omoare! Atunci a reușit mama să iasă din casă și să fugă pe drum. Le-a spus vecinilor și au chemat Poliția. Când a auzit, criminalul a fugit prin spate, spre casă. S-a schimbat de hainele cu sânge și a fugit în pădure”, continuă Maria.

Bărbatul s-a predat la Poliție, constrâns de vecini

Înainte să fugă în pădure, polițiștii au mers acasă la el. Au văzut că sunt becurile aprinse dar nu au intrat, că au zis că nu au mandat. Poliția nu l-a prins, el s-a întors acasă după o zi. Vecinii l-au așteptat acasă la el, au știut că o să vină și când a venit să se schimbe, că a fost furtună în noaptea dinainte, l-au pus să meargă să se predea la Poliție” a declarat victima.

Îi e frică pentru viața ei

Deși dovezile cum că bărbatul este pierdut de sub control și reprezintă un pericol public sunt incontestabile, autoritățile au decis să îl plasese sub control judiciar. Desigur, s-a emis un ordin de protecție provizoriu de către polițiști, în noaptea atacului, după care unul emis de către instanță pe o perioadă de 6 luni, însă Maria se teme în continuare pentru viața ei. Potrivit femeii, anul trecut a mai existat un ordin de protecție emis de instanță pe o perioadă de 6 luni, între 20 august 2019 și până în luna decembrie a anului 2018, însă acesta nu l-a oprit pe bărbat să-și atace soția.

Nu îl interesează de ordinele de protecție! Anul trecut, în decembrie, aveam ordin de protecție valabil și m-a bătut. S-a întâmplat pe data de 14 decembrie, am mers acasă să-mi iau din lucruri, în partea mea de casă, și m-a atacat. Le-am spus și polițiștilor, și totuși el se plimbă acum liber pe străzi! Îmi doresc să se facă dreptate. El are relații sus puse, familia lui are. Poate de aia e liber acum. Îmi e frică și să ies câteodată din casă, să nu vină de pe undeva și să mă omoare”, ne-a povestit femeia.

Ce spune Poliția

În urma unei sesizări prin SNUAU 112, înregistrată la data de 27 iunie a.c., la ora 00.30, potrivit căreia două femei din Vișeu de Sus au fost lovite, polițiștii din oraș au intervenit de urgență stabilind următoarele: O femeie de 38 de ani și mama acesteia, în vârstă de 62 de ani, au fost agresate de soțul femeii de 38 de ani, cu care era în proces de divorț. Totodată polițiștii au stabilit că agresorul, de 44 de ani, a pătruns în locuința în care se aflau cele două femei fără acordul proprietarei, după ce a forțat ușa de acces în imobil. La fața locului s-a prezentat și un echipaj medical care le-a preluat pe cele două victime și le-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Întrucât s-a constatat existența unor riscuri iminente, polițiștii au emis în cursul aceleiași nopți un ordin de protecție provizoriu, validat de instanță, care a emis ulterior un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, la aceeași dată polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. La data de 16 iulie a.c., cercetările au fost finalizate, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus cu propunere de sesizare a instanței și trimitere în judecată”, a declarat pentru ActualMM.ro Florina Meteș, purtătoarea de cuvânt a IPJ Maramureș.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus

„Urmare a solicitării dvs. vă comunicăm că incidentul la care vă referiți a făcut obiectul unui dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judectoria Vișeu de Sus, în care prin rechizitoriul din data de 13.08.2019 s-a dispus trimiterea în judecată”, a declarat Prim-procurorul PJ Vișeu de Sus pentru ActualMM.ro.

 

Adrian Barbur

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA