spot_img
AcasăEvenimentEXCLUSIV ACTUALMM.RO: SURSE - A fost grenadă ofensivă la Rona de Sus!...

EXCLUSIV ACTUALMM.RO: SURSE – A fost grenadă ofensivă la Rona de Sus! Zeci de anchetatori sunt încă în comună (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

În 20 ianuarie 2016, în miez de noapte, în jurul orei 3.30, o explozie puternică a zguduit comuna Rona de Sus. Nimeni nu a știut nimic despre ce s-a întâmplat până dimineața. Cu toate că localnicii au vorbit din primul minut de explozia unei grenade aruncate în interiorul cafe-barului, anchetatorii nu au ieșit nici până astăzi cu o poziție oficială. Probabil tac tocmai pentru a nu speria și mai tare populația din zona graniței României cu Ucraina.

O zonă în care contrabanda cu țigări ucrainene este în floare. O zonă sensibilă în care au mai avut loc incidente, hai să le spunem, „ciudate”. Numai că oamenii din comuna Rona de Sus nu tac și vorbesc despre răzbunarea racheților ucraineni sau chiar a mafiei ruse. Despre avertismente venite din partea acestora ce le sunt adresate direct românilor care s-ar ocupa cu contrabanda cu țigări. Nu spunem și nici nu insinuăm faptul că proprietarul clădirii sau persoana care îl are în chirie ar fi implicați în astfel de fapte.

Până acum niciun oficial din Poliția Română sau din alte structuri ale statului român nu a ieșit public cu vreo poziție referitoare la acest incident. Au trimis doar experți de la București pentru a ancheta acest caz. De altfel, anchetatorii maramureșeni nici nu s-au apropiat de zonă exploziei, până când la Rona de Sus nu a sosit „cavaleria” de la Capitală. „Cavalerie” care a lucrat cot la cot cu criminaliștii maramureșeni.

explozie rona de sus continuare 1Neoficial au fost voci care au strecurat informații jurnaliștilor prezenți la fața locului că nu ar fi vorba despre nicio grenadă, ci mai degrabă despre o petardă „mai puternică”, de proveniență ucraineană, probabil.

Cu toate acestea, de la data exploziei și până la această ora (vineri, ora 20.00) comuna Rona de Sus, și nu numai, este împânzită de anchetatori și agenți. Se caută orice, se supraveghează, se fac legături. Cel puțin acest lucru susțin sursele ActualMM.ro. Ba mai mult, s-ar ști sigur că în interiorul cafe-barului ar fi explodat o grenadă ofensivă. Cine a aruncat-o? Rămâne un mister! Un mister pe care anchetatorii români ar trebui să îl deslușească cât mai repede.

La o zi de la incident s-a vorbit în presa națională despre faptul că în acest moment anchetatorii ar avea suspecți! Nici vorbă despre așa ceva! Cel puțin nu până astăzi. E drept, munca acestora la Rona de Sus este de-a dreptul titanică și sperăm doar ca autorul (autorii) să fie prinși cât mai repede.

explozie rona de sus continuareCe nu înțelegem noi este un lucru: chiar nimeni nu a prevăzut că în zona graniței cu Ucraina situația va degenera în astfel de acte, hai să le spunem pompos, teroriste? Oare alte două cazuri similare petrecute în zona respectivă în cursul anului trecut nu le-a dat de gândit autorităților? E drept, despre aceste ultime două amenințări nu a scos nimeni nicio vorbă, însă localnicii își dezleagă „limbile” când nu îi filmezi. Oare cazul de acum câțiva ani de la Bistra-Valea Vișeului unde o familie s-a trezit printre gloanțe de Kalașnikov nu a stârnit interesul nimănui?

Rămâne de văzut ce se va întâmpla zilele următoare și dacă, totuși, cineva va veni în fața maramureșenilor și va spune clar ce anume s-a întâmplat la Rona de Sus. Dacă noi greșim, ne asumăm criticile! Dar dacă avem dreptate….

Vasile Dale

VEZI AICI IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE DE LA RONA DE SUS CU DECLARAȚII.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA