AcasăActualitate112EXCLUSIV ACTUALMM.RO - Cine este criminalul băimărencei ucise azi noapte, mama unui...

EXCLUSIV ACTUALMM.RO – Cine este criminalul băimărencei ucise azi noapte, mama unui copil de 2 ani. Mărturii șocante ale apropiaților femeii

spot_img

DISTRIBUIȚI

ActualMM revine cu informații în exclusivitate despre crima petrecută ieri, 24 iunie, într-un apartament de pe strada Gării din Baia Mare. Informațiile prezentate în acest articol ne-au fost furnizate de către apropiați ai Ramonei I. Detalii tulburătoare ies la iveală despre lupta femeii pentru custodia fetiței de numai 2 ani, amenințările și șantajul la care era supusă de către cel care avea să îi devină călău. Și mai revoltător este faptul că femeia a apelat la anumite instituții ale statului în lupta sa pentru copilă, însă a fost sfătuită “să se comporte frumos cu tatăl fetei” (suspectul de crimă) dacă vrea să își vadă copilul.

ActualMM a intrat în legătură cu persoane apropiate ale Ramonei, care cunoșteau îndeaproape situația complicată cu care se confruntă femeia. Acestea ne-au povestit amănunte din viața femeii, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează.

Povestea din spatele crimei: lupta pentru custodie

Foto: Ramona Gabriela L. / Sursă foto: Facebook

Potrivit surselor noastre, Ramona s-ar fi despărțit de tatăl fiicei sale, pe nume N. Istvan, în cursul anului trecut. A urmat apoi o lungă luptă prin instanțe pentru custodia fetiței. Instanța a decis atunci ca fetița să fie plasată în custodie comună. Teoretic, fiecare dintre cei doi părinți ar fi avut dreptul la un timp egal petrecut cu fiica lor. Practic, situația a fost diferită. Conform acelorași surse, la scurt timp după decizia instanței de a acorda custodie comună, Istvan ar fi început să o încalce. Mai apoi ar fi început să întoarcă copilul împotriva propriei mame, învățând-o inclusiv să o înjure.

A apelat la Protecția Copilului

O apropiată a Ramonei ne-a povestit cum aceasta a făcut nenumărate sesizări la Protecția Copilului, agățându-se disperată de ajutorul unei instituții care nu doar că nu a ajutat-o cu nimic, dar a și umilit-o.

Era o doamnă asistentă de la Protecția Copilului cu care Ramona mai vorbea. I-a spus de atâtea ori ce se întâmplă, cum o amenință, a scos-o afară din casă, faptul că nu poate să își ia fetița acasă. De fiecare dată ba au trimis-o la plimbare, ba nu au băgat-o în seamă. O dată, doamna asistentă i-a spus să încerce să vorbească frumos cu el să îl îmbuneze”, ne-a declarat femeia care dorește să rămână sub protecția anonimatului.

A apelat la Poliție

Istvan N. – suspect de crimă

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, aceleași surse ne-au declarat că Ramona a solicitat intervenția polițiștilor. Asta după ce, ajunsă la locuința fostului concubin, acesta ar fi refuzat să îi lase copilul, deși își câștigase acest drept în instanță. Un echipaj de Poliție a ajuns atunci la fața locului, însă nu s-a rezolvat nimic.

Au venit atunci polițiștii, dar i-au spus că nu au ce să facă. Dacă fetița nu e maltratată, nu au ce să facă. Fetița plângea, de la cum a îndoctrinat-o el, au zis polițiștii că mai ales pentru că fetița plânge, ei nu pot să o ia cu forța și să i-o dea”, ne-a mai declarat o apropiată a Ramonei.

Amenințată cu moartea, chiar înainte de crimă

Înainte cu o zi de oribila crimă, Ramona ar fi fost amenințată cu moartea de către Istvan. Cel puțin asta declară apropiații femeii ucise. În ciuda amenințării, băimăreanca a decis să meargă să își viziteze fetița și să o hrănească, cum făcea deobicei. Ultimul semn de viață pe care l-a dat femeia a fost în jurul orei 11:30, către actualul concubin, căruia i-ar fi scris un mesaj în care spunea că a ajuns, că totul e în regulă și că pleacă la magazin să cumpere ceva de mâncare. Din nefericire, nimeni nu știa că acesta avea să fie ultimul mesaj pe care l-a trimis Ramona.

Chiria criminalului, plătită de fosta sa nevastă și de iubitul celeilalte fiice

Potrivit surselor noastre, se pare că Istvan nu ar lucra nicăieri. Acesta mai avea o fiică, în vărstă de peste 20 de ani, dintr-o fostă căsătorie. Mai mult, se pare că fosta sa soție îi plătise acestuia chiria până la un moment, de frica amenințărilor bărbatului. Când a aflat acest lucru, Ramona ar fi luat legătura cu fosta soție a bărbatului pentru a o convinge să se oprească din a-l întreține. După mai multe încercări, femeia ar fi acceptat să treacă peste frica provocată de amenințări, însă responsabilitatea banilor pentru chirie ar fi fost preluată de către iubitul fiicei bărbatului, cel care îi și făcuse, conform surselor noastre, rost de apartamentul în care se mutase în urmă cu aproximativ două luni.

Cert este că Ramona nu a fost doar victima unui criminal cu sânge rece, ci și a unui sistem indiferent care a reușit să transforme violența în familie într-o normalitate. Vom reveni cu informații și înregistrări în exclusivitate cu privire la acest caz.

ACTUALIZARE: DGASPC neagă că ar fi fost sesizați de către Ile Ramona

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Serviciului intervenție în regim de urgență în domeniul asistenței sociale din cadrul DGASPC Maramureș, precum și în registrul electronic de corespondență, am constatat că în evidențele instituției noastre nu figurează nici o sesizare pe numele R.I., tânăra ucisă de fostul partener, dar nici pe numele minorei. Este posibil să se facă o confuzie între DGASPC Maramureș și alte instituții abilitate să se ocupe cu astfel de cazuri. DGASPC Maramureș a intervenit în acest caz doar în cursul serii de ieri, 24.06.2020, la sesizarea instituțiilor abilitate ale statului, instituind o măsură de protecție specială în regim de urgență la un asistent maternal profesionist pentru minora în vârstă de 3 ani. Cazul rămâne în evaluarea specialiștilor instituției noastre, urmând ca, în eventualitatea în care vor fi identificate rude până la gradul IV care își vor asuma responsabilitatea creșterii și îngrijirii copilului, să fie instituită măsura plasamentului la familia extinsă„, au declarat reprezentanții DGASPC Maramureș.

Știre în curs de actualizare.

Adrian Barbur

Citește și: https://actualmm.ro/crima-in-baia-mare-femeie-ucisa-de-fostul-sot-sub-privirile-copilului-intr-un-apartament-de-pe-strada-garii/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA