AcasăEvenimentEXCLUSIV ACTUALMM.RO - Avem plângerea depusă la Colegiul Medicilor Stomatologi împotriva tehnicienei...

EXCLUSIV ACTUALMM.RO – Avem plângerea depusă la Colegiul Medicilor Stomatologi împotriva tehnicienei dentare care se dădea stomatolog

DISTRIBUIȚI

EXCLUSIV ACTUALMM.RO   Noi detalii în cazul tehnicianului dentar C. Delia din Baia Mare care se dădea drept stomatolog. Una dintre cele trei persoane care au demascat-o pe impostoare ne-a trimis pe adresa redacției atât plângerea pe care au depus-o pa Colegiul Medicilor Stomatologi cât și răspunsul acestora în care se precizează că așa-zisul cabinet stomatologic NU EXISTĂ.

Lakatos Nicolae și alte două victime care au avut determinarea de a o demasca pe impostoare i-au plătit acesteia sume consistente (vezi documentul de mai jos) și s-au ales cu… infecții. Răspunsul Colegiului Medicilor Stomatologi a venit imediat: aceștia au sesizat de urgență Poliția.

DOCUMENTE OFICIALE

Azi, tehniciana dentară care se dădea drept stomatolog a fost pusă în libertate (după 24 de ore de arest), judecătorii au decis ca asupra acesteia să se instituiască măsura controlului judiciar. De asemenea, cabinetul și întreaga aparatură cât și instrumentele acesteia au fost puse sub sechestru. Nu se știe exact de când profesa femeia fără drept, cert este că existau suspiciuni cu privire la certificarea ei încă din 2017. Din nefericire, până acum nici un pacient nu a avut curajul să formuleze o plângere împotriva ei.

Ce spune președintele Asociației Medicilor Stomatologi din Maramureș

Este un caz de care știam deja de ceva timp. Am făcut niște intervenții și la nivel de sămătate publică, dar nefiind notificat acest cabinet nicăieri, cum că persoana care efectua tratamentele nu are aviz de liberă practică, deci nu era în evidențele noastre, nu am putut, nu am avut acces și nu am putut să intrăm în acest cabinet. Asta până în iulie 2019, când am primit o reclamație de la o pacientă, care ne-aspus numele, adresa și așa am reușit conform Legii 95 din 2006 să sesizăm organele în drept, ceea ce am și făcut și în scris,am atașat reclamația pacientei respective. Însă, noi, neavând competențe în a face controale sau descinderi la adresa respectivă, nefiind în jurisdicția noastră, a preluat poliția cazul. Ne-au înștiințat după o perioadă că ceea ce am sesizat este adevărat și au început cercetările.

Este foarte să greu să ceri fiecărui medic licența, însă cred că poți să îți dai seama dintr-o privire. Am înțeles că și din punct de vedere al dezinfectării, lucrurile nu stăteau foarte bine, așa că recomand pacienților, în astfel de cazuri, să se reorienteze și să nu caute chilipiluri. Am înțeles că nu a avut prețuri foarte foarte mici, în schimb a avut mult tupeu

Ea lucrează de câțiva ani. Prima descindere pe care noi am vrut să o facem a fost în 2017 și ne-am documentat cu hârtii, dar problema e că nu am avut o reclamație scrisă, cu nume,. Ideea e că nu am putut să emitem o adresă oficială pentru că nu am avut nimic concret. Ea a avut foarte mulți pacienți, însă unul e suficient. Ea a încălcat legea și regulile, a pus în pericol viața pacientului și a încasat venituri necuvenite, nu era îndreptățită. Financiar, este evaziune fiscală, nu?”, a declarat Viorica Titircă, președintele Asociației Medicilor Stomatologi Maramureș, pentru VasileDale.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA