spot_img
AcasăNews AlertEXCLUSIV ACTUALMM - Cristian Şpan, dator vândut statului român! Denunțătorul primarului băimărean,...

EXCLUSIV ACTUALMM – Cristian Şpan, dator vândut statului român! Denunțătorul primarului băimărean, în topul rușinii publicat de ANAF

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista ruşinii” în cazul persoanelor fizice. Pe această listă se regăsesc peste 180.000 de români care au „uitat” să treacă pe la ghişeele Finanţelor, pe la Casa de Pensii sau pe la Casa de Asigurări de Sănătate să-şi achite dările.

Printre datornici apare şi Cristian I. Şpan, domiciliat în Satu Nou de Jos, comuna Groşi în dreptul căruia apare o datorie impresionantă. El are de achitat la bugetul de stat 36.397 de lei, din care obligaţiile fiscale efective sunt de 16.628 de lei, iar penalităţile acumulate sunt de 19.769 de lei.

Potrivit uzanţelor ANAF, Şpan apărea cu acest debit la data de 31 martie 2016, dar datoriile pot fi vechi de câţiva ani.

Apariţia lui Şpan pe această listă lasă loc de interpretări. Dacă el ca persoană fizică are asemenea datorii nu este de mirare că societăţile pe care le-a condus de-a lungul anilor şi-au închis porţile una după alta. Şi nici FCM Baia Mare nu se simte foarte bine…

Pe aceeaşi listă se regăsesc şi o mare parte dintre angajaţii pe care Şpan i-a condus în ultimii trei ani. Pentru că nu li s-au achitat dările către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, aceştia apar şi ei printre datornici cu sume de ordinul miilor de lei. Singura lor vină este că au avut încredere în Şpan.

Pare ciudată prezenţa lui Cristian Şpan pe această listă dat fiind faptul că el a avut în mână şi a manevrat sume mari de bani, inclusiv cei 30.000 de lei pe care i-ar fi dat drept mită primarului Cătălin Cherecheş. Cu siguranţă banii nu i-au aparţinut pentru că, dacă ar fi fost ai lui, şi-ar fi achitat datoriile la stat şi la persoanele fizice sau băncile care au avut încredere în el şi l-au împrumutat cu sume consistente de-a lungul anilor.

Fidel zicalei „Fală mare, traistă goală”, Şpan a epatat mereu prin stilul lui vestimentar extrem de costisitor şi viaţa opulentă pe care o ducea. Abia acum însă iese la iveală faptul că toate acestea erau pe datorie. Totul era o faţadă pentru a le arunca praf în ochi credulilor numai buni de muls de bani.

span dator

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA