AcasăActualitateEXCLUSIV ACTUALMM/ ACTUALIZARE - Băimăreanca infectată cu COVID-19 a fost și la...

EXCLUSIV ACTUALMM/ ACTUALIZARE – Băimăreanca infectată cu COVID-19 a fost și la spitalul TBC! Cadrele medicale cu care a intrat în contact nu știau nimic

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vă prezentăm noi informații, pe surse, cu privire la cazul băimărencei infectate cu coronavirus. Deși reprezentanții spitalelor și a Consiliului Județean declară una, angajații spun alta… Vă prezentăm, în articolul de mai jos, informații detaliate privind traseul băimărencei confirmate ca fiind infectată cu COVID-19, înainte chiar de a ajunge la Spitalul Județean.

Înainte de toate, însă, am vrea să publicăm punctul de vedere al unui angajat al societății Drumuri și Poduri, prezent astăzi timp de câteva ore la sediul CJ Maramureș.

Consiliul Județean spune că nu a fost nimeni la muncă azi

În materialul precedent (citește AICI) vă prezentam informații cu privire la băimăreanca infectată cu COVID-19. Pacienta este administrator al unei firme care se ocupă de livrarea de echipamente medicale. De asemenea, femeia este soția unui angajat cu o funcție importantă în Consiliul Județean Maramureș. În urma publicării materialului nostru, reprezentanți ai Consiliului Județean au declarat că nici un angajat nu a fost prezent azi, 27 martie, la muncă. În urma publicării acestui punct de vedere, am fost contactați telefonic de către un angajat al societății Drumuri și Poduri Maramureș care a fost astăzi prezent în incinta instituției de la ora 9:00 și pănă la ora 13:00.

Ce spun cei de la Consiliu e o minciună grosolană! Am fost la lucru toată săptămâna. Eu lucrez la Drumuri și Poduri și, normal, merg des pe la CJ. Într-adevăr, angajații de acolo fac cu schimbul. Lucrează una și una. Cel puțin un om per birou a fost azi la muncă. Am avut de dus azi, spre exemplu, niște hârtii la directorul tehnic și erau încă patru angajați la el în birou. Soțul doamnei cu coronavirus a fost miercuri pe la noi la sediu cu ceva treabă. Inclusiv eu l-am salutat și am trecut pe lângă el”, ne-a declarat, sub protecția anonimatului, bărbatul.

Oficial-neoficial, persoana infectată a fost în două spitale… Realitatea e alta

Deși majoritatea cadrelor medicale din spitalele din toată România sunt amenințate, constrânse să nu dialogheze cu presa ori să nu facă publice în nici un fel condițiile în care trebuie să muncească (fără echipamente suficiente, fără dezinfectanți și expuși în fața oricărei persoane suspecte de coronavirus), unii dintre ei vorbesc. Inițial, se știa faptul că băimăreanca a ajuns la două spitale din oraș: Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase. Însă, cu câteva zile înainte, s-a prezentat și la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC).

La scurt timp după publicarea articolului, am fost contactați de către o angajată a Spitalului de Pneumoftiziologie. Femeia a dorit, de asemenea, să rămână anonimă, din motive lesne de înțeles. Din mărturia acesteia reiese faptul că nici unul dintre angajații de la Spitalul TBC nu a fost echipat corespunzător când a intrat în contact cu băimăreanca infectată. Asta pentru că, potrivit asistentei, femeia nu a declarat nimănui că s-ar fi întors recent din Franța.

Știu sigur că a fost consultată în serviciul nostru (la Spitalul de Pneumoftiziolgie n.r). La fel de sigur e și faptul că nu a declarat de unde vine. Ar trebui ca medicii să iasă în față să vorbească, dar văd că toată lumea tace. Luni, în data de 23.03 a fost la noi la consult. Se poate verifica, sunt registre la camera de gardă. A făcut și radiografie pulmonară, alt registru… Inclusiv conducerea știe lucrurile astea. Chiar doamna manager a condus-o. Duminică a fost consultată la Infecțioase de o doctoriță care lucrează și la noi. Un doctor internist. Nu a știut nimeni nimic, au avut doar mască simplă, nici vorba de mai mult. O altă angajată de la administrativ a umblat cu doamna aceasta prin spital. Deci multă lume a luat contact cu ea”, ne-a declarat femeia.

Vom reveni cu informații pe acest subiect. Așteptăm și punctul de vedere oficial al instituțiilor implicate în această situație, vom publica imediat ce primim (dacă primim, ținând cont de cenzura impusă la nivel central) orice comunicare pe această temă. Știre în curs de actualizare.

ACTUALIZARE:

Într-un comunicat de presă semnat de către directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, Gabriela Hofer, ne-au fost transmise următoarele:

Referitor la informațiile care circulă în mass media, poziția spitalului de Pneumoftziologie “Dr Nicolae Rușdea” este următoarea:

  • Au fost respectate protocoalele privind triajul și circuitul pacientului în spital
  • Personalul spitalului a purtat permanent echipament de protecție cel putin de nivelulechipamentului de protecție recomandat de Ministerul Sănătății
  • A fost realizată anchetă epidemiologica la nivelul Spitalului de către Direcția de Sănătate Publică a județului Maramureș
  • Au fost izolate la domiciliu persoanele din spital (personal medical și Tesa) care au intrat în contact cu pacienta
  • Managerul unității, la ora când a fost prezentă în spital pacienta, era implicat într-o altă

    activitate în afara sediului spitalului.

     

Adrian Barbur/ActualMM

Foto: Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA