Acasă Actualitate Social EXAMEN - Peste 6.400 de cadre didactice susţin proba scrisă la definitivat în...

EXAMEN – Peste 6.400 de cadre didactice susţin proba scrisă la definitivat în învăţământ

DISTRIBUIȚI

EXAMEN Peste 6.400 de cadre didactice care dau examenul de definitivare în învăţământ susţin joi, de la ora 10.00, proba scrisă a examenului, la care trebuie să obţină pentru promovare cel puţin nota 8.

Cei 6.417 candidaţi înscrişi susţin proba scrisă în cele 42 de centre de examen, câte unul în fiecare judeţ şi în Bucureşti, potrivit Ministerului Educaţiei.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp care poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu nevoi speciale care au solicitat acest lucru.

Lucrările scrise vor fi evaluate în şase centre organizate la nivel naţional. Nota minimă de promovare a examenului este 8.

Proba scrisă conţine itemi din domeniul disciplinei de specialitate şi al metodicii predării sau didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competenţă didactică este evaluat şi prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie şi psihologie şcolară corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.

Subiectele, traducerea acestora pentru candidaţii care au solicitat susţinerea lucrărilor în limba maternă şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, în jurul orei 16.00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 25 aprilie, la centrele de examen şi pe http://definitivat.edu.ro/. Contestaţiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie.

Rezultatele finale vor fi afişate la centrele de examen şi pe site, duminică 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită 22 mai.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Examenul certifică şi faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

sursa INFO

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Purificatoarele de aer omoară microbii și virușii, inclusiv COVID-19: mit sau realitate?

În urmă cu câțiva ani, multe dintre electronicele, electrocasnicele ori aparaturile care azi se pot cumpăra de la orice magazin ar fi părut ceva...

INCONȘTIENȚI LA VOLAN – 6 dosare penale în doar 24 de ore, pentru infracțiuni rutiere

Marţi, 11 august, poliţiştii au organizat mai multe activităţi pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi depistarea persoanelor care pun în pericol...

VIOL ÎN MARAMUREȘ – Agresorul, de numai 23 de ani, REȚINUT

În urma activităţilor investigative efectuate şi în baza probatoriului administrat, ieri, 11 august a.c., poliţiştii din Vişeu de Sus au dispus reţinerea pentru 24...

Primii jucători de cazino din istoria omenirii

Inventate din cele mai vechi timpuri, jocurile de noroc au numeroși fani în lumea întreagă. Fie că vorbim despre resorturi de lux uriașe, așa...

LUCRĂRI LA REȚEA – Furnizarea apei, sistată pe o stradă din Baia Mare. O localitate rămâne fără apă

Băimărenii de pe strada Aleea Neptul, numărul 2, scara A, vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 12 august, timp de câteva ore....