Acasă sinucidere maramures EVOLUȚIE - Un simplu test sanguin ar putea detecta cancerul de colon

EVOLUȚIE – Un simplu test sanguin ar putea detecta cancerul de colon

DISTRIBUIȚI

EVOLUȚIE Un test genetic care detectează fragmentele canceroase din ADN-ul pacienților prezice probabilitatea reapariției anumitor tipuri de cancer de colon. După acest studiu efectuat asupra unui mic grup de persoane tratate pentru o tumoare pe colon aflată în stadiul al doilea, care nu s-a propagat la celelalte organe, testul prezice cu un grad ridicat de exactitate dacă pacienții sunt sau nu în pericol de a se îmbolnăvi din nou.

Acest test ar putea ajuta medicii oncologi la stabilirea pacienților care au nevoie de tratament suplimentar încă din momentul diagnosticării, relatează Libertatea.

„Cei mai multi pacienți cu cancer de colon în stadiul 2 vor fi vindecați prin îndepărtarea chirurgicală a tumorii”, a explicat dr. Bert Vogelstein, de la Facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore, unul dintre autorii acestei lucrări. „Totuși, unele dintre aceste tipuri de cancer reapar și trebuie să îmbunătățim tehnicile noastre de diagnostic pentru a detecta mai devreme aceste recurențe”, a adăugat el, menționând că și alte laboratoare din lume dezvoltă teste bazate pe ADN-ul tumoral.

„Deși acest test și altele bazate pe detectarea ADN-ului tumoral în sânge nu sunt perfecte, atunci când semnătura genetică a tumorii este detectată la un pacient, o recurență a cancerului este foarte probabilă”, a subliniat dr. Nickolas Papadopoulos, profesor de oncologie la Facultatea de medicină Johns Hopkins, unul dintre principalii autori ai studiului.

În prezent, aproximativ 40 la sută dintre pacienții cu cancer de colon în stadiul 2 au risc de recidivă, mai menționează studiul, citat de AFP.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA