AcasăLIFEEVIDENŢĂ - Proprietarii de pisici, obligaţi să le implanteze animalelor de companie...

EVIDENŢĂ – Proprietarii de pisici, obligaţi să le implanteze animalelor de companie microcipuri

DISTRIBUIȚI

EVIDENŢĂ. Proprietarii de pisici din capitala Noii Zeelande, Wellington, vor fi obligați să le implanteze animalelor de companie microcipuri după ce consilierii din cadrul comisiei pentru mediu a primăriei au votat această măsură, într-un efort de a proteja păsările din oraș, relatează DPA și site-ul Tvnz.co.nz.

Prin această măsură, Wellington va deveni primul oraș din Noua Zeelandă care obligă proprietarii să implanteze un microcip de mărimea unui bob de orez sub pielea pisicii lor, ceea ce va servi ca metodă permanentă de identificare.

Organizația locală a iubitorilor de pisici Feline Rights s-a pronunțat împotriva deciziei, argumentând că oficialii intenționează de fapt să ucidă pisicile rămase neidentificate, care vor fi găsite pe terenurile aflate în proprietatea guvernului.

Pe de altă parte, primarul orașului Wellington, doamna Celia Wade-Brown, a declarat că organizația exagerează și că 83% dintre proprietarii de pisici sprijină ideea ca animalele lor să poarte un microcip.

Măsura survine în contextul în care Wellington găzduiește sanctuarul sălbatic Zealandia, unde pot fi admirate unele dintre cele mai rare păsări native din această țară. Aceste păsări pot deveni o pradă pentru pisici ori de câte ori zboară în afara gardului de protecție al rezervației.

Consiliul municipal a respins anterior planurile de a lua măsuri cu privire la 20.000-30.000 de pisici care trăiesc în oraș.

Dacă această lege va fi aprobată, pe 17 august, la nivelul întregului consiliu — ceea ce este foarte probabil, potrivit unui purtător de cuvânt al consiliului, citat de Tvnz.co.nz — proprietarii de pisici vor avea la dispoziție 18 luni pentru a le implanta animalelor microcipuri.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA