AcasăEvenimentEVENIMENT - Ziua Veteranilor de Război, marcată în Baia Mare

EVENIMENT – Ziua Veteranilor de Război, marcată în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată astăzi în municipiul Baia Mare printr-un ceremonial religios și militar.

Manifestarea a avut loc la Monumentul Ostașului Român și la aceasta au participat atât autoritățile locale cât și cele județene. La finalul manifestărilor, au fost depuse coroane de flori în amintirea celor care și-au dat viața pentru patrie. O jerbă au depus și reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare.

Autoritățile au adus astăzi, 28 aprilie, recunoștiință celor care, cu prețul vieții, au apărat patria.

veterani2„Veteranii de război aniversează astăzi, 28 aprilie, pentru a noua oară, ziua celor care acum 75 de ani, la ordinul patriei, au îmbrăcat cămașa morții și au pornit la luptă pentru eliberarea de sub ocupația străină a străvechilor ținuturi românești, Basarabia, Bucovina de Nord și Ardealul. Peste 800.000 de eroi aveau să nu se mai întoarcă la cei dragi din lungul drum de peste 6.000 de kilometri străbătut de armata română, prin luptele crâncene. Toți aceștia care au trecut în eternitate, la unitățile din ceruri, ca niște adevărați martiri ai neamului au înnobilat cu sângele lor pământul țărilor eliberate, devenind pentru toate generațiile pilde nemuritoare de dăruire, devotament și jertfă pentru țara lor, România”, a spus Haralambie Cacina, președintele Asociației Veteranilor de Război Maramureș.

„Marcăm astăzi Ziua Veteranilor de Război, o zi în care ne amintim de bunicii noștri, de toți cei care au luptat pe front renunțând la propriul confort, la propria sănătate și integritate corporală în numele binelui național. Este un moment dintre cele poate prea rare în care ne exprimăm recunoștiința față de cei care într-un trecut au făcut posibilă viața noastră așa cum este astăzi, cu bune și cu rele, dar în libertate și pace”, a declarat Sebastian Mihai Lupuț.

veterani3„Aniversăm astăzi Ziua Veteranilor de Război, prilej de a aduce recunoștința comunității băimărene și de a arăta prețuirea noastră veteranilor de război, văduvelor și urmașilor acestora. Dincolo de fapt și de evenimente, dincolo de semnificație și dimensiuni rămân oamenii care au contribuit la împlinirea unor aspirații ale națiunii și care trebuie să rămână permanent în memoria comunității noastre. Vă privim cu emoție și respect și totodată vă remarcăm ninsoarea vremurilor așezate pe tâmple ca și luminițele din ochi care continuă să ardă ca o flacără vie, toate acestea reprezentând liniștea și mulțumirea că v-ați făcut datoria cu demnitate, credință și onoarea specifică militarilor de carieră”, a spus Istvan Ludescher, viceprimarul municipiului Baia Mare.

Manifestarea s-a terminat printr-o defilare aplaudată de toți cei prezenți la eveniment.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA