AcasăEvenimentEVENIMENT - Ziua universală a Iei în Baia Mare

EVENIMENT – Ziua universală a Iei în Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vineri, 24 iunie 2016, de la ora 18.00, în zona foișorului din Parcul Municipal Regina Maria are loc un eveniment organizat de Fundația Baia Mare 2021 și Comunitatea Skirt Bike din orașul nostru. Ziua universală a Iei va fi marcată într-un mod inedit, pe biciclete. Dress code: ie/cămașă țărănească, rochie albă sau ținută inspirată din vestimentația Reginei Maria. “Vom face din Ritualul de Sănziene o noapte magică, urbană, în care, folosind o cheie contemporană, ne vom conecta la ce se întâmpla în vechime. Muzică străveche, povești, ii, fete și biciclete în Parcul Municipal Regina Maria din Baia Mare”, arată organizatorii.

afis

„Este o noapte magică în care plantele tămăduitoare au cel mai mare leac, florile câmpului au cel mai puternic parfum iar luna are cea mai frumoasă lumină. Este singurul moment din an în care feriga face o floare albă, strălucitoare ca o stea, ce în zorii zilei dispare.
Se povestește că cine o vede capătă puterea de a citi gândurile oamenilor și de a afla comorile ascunse… În Noaptea de Sânziene înflorește și „iarba-fiarelor”, care va lumina în întuneric ca aurul iar la răsărit va picura sânge, lăsând urme roșiatice pe pământ. I se mai spune „iarba-tâlharilor”, pentru că are puterea de a deschide orice încuietoare. Tot atunci se culege „nebunariţa”, cea mai veche plantă folosită în ritualurile magice, folosită de vrăjitoare pentru a putea zbura”, spune artista Iulia Gorneanu, unul dintre organizatori.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA