EVENIMENT RELIGIOS „Ce mai înseamnă viaţa pentru omul de azi?” Este tema conferinţei care va fi susţinută de pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, duminică, 26 martie, de la ora 17:30. Intrarea este liberă.
EVENIMENT RELIGIOS Evenimentul, organizat de Asociaţia „Maramureş pentru Viaţă şi Familie” şi Asociaţia Filantropică Cultural-Creştină „Martyria”, cu binecuvântarea arhierească a PS Iustin, episcop al Maramureşului şi Sătmarului, încheie seria manifestărilor Pro-Vita, organizate în Luna Vieţii, martie.
Conferinţa este un eveniment pentru oraşul Baia Mare atât din punct de vedere al prestigiului oaspetelui nostru, cât şi al temei abordate.
Pr. Stelian Tofană este un om de cultură şi un erudit teolog, recunoscut atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional, fiind membru în diverse asociaţii: Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS), Society of Biblical Literature (SBL), Uniunea Bibliştilor din România (UBR), membru în Comisii de acordare a titlului de Doctor în Teologie şi membru în comitete de redacţie.
Părintele Stelian Tofană şi-a luat în serios misiunea de a mărturisi public care sunt adevăratele valori la care trebuie să se raporteze omul de azi.
De-a lungul anilor a abordat teme diverse, atât în cărţile sale, cât şi în conferinţele publice, la care reuşeşte de fiecare dată să atragă un public numeros.
Pr. prof. Stelian Tofană susţine conferinţe pe teme practice şi de actualitate în societatea românească, precum „Conflict si Comunicare in Familie – provocări, soluţii”, „Depresia, boala secolului”, „Mai pot fi educați copiii? Mai sunt părinții un exemplu?” Conferinţa , „Ce mai înseamnă viaţa pentru omul de azi?”, este un prilej de a reflecta la importanţa vieţii noastre într-o lume, în care valorile sunt relativizate.
Preotul Stelian Tofană s-a născut în localitatea bistriţeană Budeşti.
A urmat cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu, unde a fost licenţiat în teologie, prezentând teza „Sinodul al IV-lea ecumenic de la Calcedon şi importanţa acestuia”, apoi cursurile de doctorat la Institutul Teologic de grad universitar din Bucureşti, secţia biblică, specializarea principală „Studiul biblic şi exegetic al Noului Testament şi limba greacă”.
Din anul 1998 este profesor titular la Catedra de Studiul Noului Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca.
Marius Sima, preşedinte Asociaţia „Maramureş pentru Viaţă şi Familie”