AcasăEvenimentEVENIMENT - Medici de la Spitalul Județean participă la Seminarul de Medicină...

EVENIMENT – Medici de la Spitalul Județean participă la Seminarul de Medicină de Urgență în Pediatrie

DISTRIBUIȚI

EVENIMENT  Marți, 25 aprilie 2017 s-a desfășurat, în Baia Mare, la Hotel Mara, prima zi a Seminarului de Medicină de Urgență în Pediatrie, organizat de Rotary Club Baia Mare, împreună cu Cluburi Rotary din Israel. 24 de medici maramureșeni, majoritatea specialiști în pediatrie și medicină de urgență au participat la prezentările susținute de specialiștii israelieni, acreditați de Academia Americană de Pediatrie (AAP).

Manifestarea a debutat cu discursurile de deschidere ale membrilor clubului Rotary, Emil Sopoian, Guvernator ales al Districtului 2241, România și Republica Moldova, anul 2017-2018 și Stela Săsăran, Asistent Guvernator al aceluiași district, dar și ale reprezentanților Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș din Baia Mare”, prin ec. Sorina Pintea, managerul unității și medicul șef al secției de pediatrie, dr. Ceaunica Cozeta, care au accentuat importanța desfășurării acestui eveniment pentru cadrele medicale maramureșene. Nu în ultimul rând, Moishik Yonay, Past District Governor 2490 – Israel a punctat, pentru cei prezenți că, “salvând o viață, poți să salvezi o lume întreagă”.

Seminarul de Medicină de Urgență în Pediatrie este predat de doctori specialiști, acreditați de Academia Americană de Pediatrie (AAP) să predea un astfel de curs, mai precis Prof. Itai Shavit – coordonatorul echipei de medici și Președinte al Societății Israeliene de Urgență Pediatrică, Nagib Nasrallah – Director al Departamentului de Urgență la Spitalul EMMS din Nazareth, Israel, alături de Uri Balla, MD – Kaplan Medical Center, Rehovot, Israel și Marhoom Enbal Hanna, MD – Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel.

Scopul seminarului, care se desfășoară în Baia Mare, în perioada 25-26 aprilie 2017 este de a educa – nu de a certifica o competență. Acest seminar oferă medicilor informațiile necesare pentru managementul (evaluarea și intervenția promptă terapeutică) situațiilor de urgență pediatrică, medicală și traumatică, atât în prespital, cât și spital – camerele de gardă ale secțiilor de pediatrie și unitățile/compartimentele de primire urgență.

 

Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA