AcasăNews AlertEVENIMENT – „ME SOM RROM”, Ziua Internațională a Romilor dintr-o altă perspectivă...

EVENIMENT – „ME SOM RROM”, Ziua Internațională a Romilor dintr-o altă perspectivă (GALERIE FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională a Romilor a fost sărbătorită și într-un alt fel în municipiul Baia Mare. Alături de organizația Young Roma Maramureș, în cadrul evenimentului intitulat „ME SOM RROM”, tinerii talentați din comunitatea romă au arătat ce știu ei să facă mai bine. Momentele reușite puse cap la cap au transformat întreaga manifestare într-un spectacol cu componente de teatru, poezie, muzică, dans precum și un spațiu de expoziție a lucrărilor de pictură și fotografie.

 

La eveniment au participat atât cetățeni din comunitatea romă, cât și autoritățile municipiului Baia Mare. Prezent la manifestare, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș le-a vorbit celor prezenți despre importanța educării copiilor de etnie romă.

ziu romilor 2016 (2)

„Eu vreau în Baia Mare să vorbim și să ascultăm fiecare dintre familiile din comunitatea romă și fiecare dintre cetățenii de etnie romă pentru că altfel nu o să aflăm adevărul. Prin vocea unui lider nu o să aflăm niciodată ce vreți voi de fapt. Șansa de dezvoltare a României și cei care o să plătească pensiile românilor peste 30 de ani vor fi cei care astăzi sunt copiii din comunitatea romă pentru că ei o să fie forța de muncă a României. Ei vor fi cei care muncesc. Acest lucru ar trebui să vă dea încredere. Acest lucru nu o să le placă la prima vedere celor majoritari dar acest lucru este adevărul. Ceea ce mă interesează pe mine în primul rând este ce facem cu copiii. Acesta este lucrul cel mai important. Și copiii aceștia trebuie să meargă la școală dar trebuie să fie primiți în mod sincer de către profesori și învățători. Acești copii au fix același nivel și aceleași drepturi ca și ceilalți copii. Dacă acestor copii din comunitatea romă nu o să le dăm o șansă lucrurile nu vor fi bune în viitor”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Manifestările din cadrul evenimentului „ME SOM RROM” au avut loc la Casa Tineretului din Baia Mare.

Simona Vasiac

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA