spot_img
AcasăActualitateEVENIMENT MAJOR PENTRU ROMÂNIA, ÎN BAIA MARE - 12 milioane de euro...

EVENIMENT MAJOR PENTRU ROMÂNIA, ÎN BAIA MARE – 12 milioane de euro pentru tineri în urma lansării Corpului European de Solidaritate 

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 10.00, o să rămână consemnat în istoricul municipiului Baia Mare ca momentul în care s-a lansat Corpul European de Solidaritate. Este vorba despre o nouă inițiativă a Uniunii Europene în care tinerii între 18 și 30 de ani, dar și organizațiile preocupate de solidaritate și tineret, vor beneficia de peste 12 milioane de euro în țara noastră până în anul 2020.

Sunt onorat că acest proiect care va avea un impact major a fost lansat cu ocazia Summitului Tinerilor care are loc zilele acestea în Baia Mare, Capitala Tineretului din România 2018”, arată primarul Cătălin Cherecheș printr-o postare pe Facebook.

Corpul European de Solidaritate oferă tinerilor români și europeni șansa de a învăța și a se (re)descoperi prin stagii de voluntariat, internship, locuri de muncă sau proiecte care să ofere soluții la problemele cu care se confruntă comunitățile. Acest program a apărut la inițiativa Comisiei Europene lansată în 2016 ca răspuns la provocările generației actuale de tineri. În ciuda faptului că sunt din ce în ce mai bine educați, aceștia întâmpină dificultăți mari în găsirea unui loc de muncă și sunt din ce în ce mai demotivați să se implice activ în comunitate, adâncind faliile între cei cu studii superioare și cei cu oportunități reduse.

La nivel european, Corpul European de Solidaritate beneficiază de 340 milioane de euro până în anul 2020 pentru a implica un număr de 100 000 de tineri. În cadrul următorului buget al Uniunii Europene aferent perioadei 2021-2027, Comisia propune o nouă alocare pentru Corp de 1,26 miliarde euro. Viitorul program va implica cel puțin 350 000 de tineri pentru a sprijini comunități din Europa.

ActualMM

 

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA