spot_img
AcasăNews AlertEVENIMENT LITERAR– „Cronica amară a unor ani irosiți”, semnată de jurnalistul Grigore...

EVENIMENT LITERAR– „Cronica amară a unor ani irosiți”, semnată de jurnalistul Grigore Ciascai, lansată la ceas aniversar

DISTRIBUIȚI

„Cronica amară a unor ani irosiți” este cadoul pe care jurnalistul Grigore Ciascai și l-a făcut la aniversarea a 65 de ani. Volumul a fost lansat astăzi, 15 noiembrie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, în prezența unui public numeros, foști colegi și prieteni, printre care și viitorul deputat de Maramureș, Viorica Cherecheș.

O parte dintre articolele scrise de jurnalistul Grigore Ciascai au fost atent selectate și adunate într-un volum care a fost lansat chiar cu o zi înainte ca acesta să împlinească 65 de ani.

EVENIMENT LITERAR

„Este o sărbătoare. Grigore Ciascai se cinstește pe sine cu o carte, dar ne cinstește și pe noi. Cartea lui este o selecție din propria lui operă și selecțiile sunt dificile mai ales când masa din care trebuie să alegi este atât de complexă și eterogenă, mai ales că timpul intervine și filtrează, așează și sedimentează și stabilește niște direcții pe care atunci când ai scris, evident că le intuiai sau nu le intuiai”, a spus Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.

La finalul cărții, cititorii vor găsi un pamflet: „corbu-i corb și cioara-i cioară”, satiră prin care autorul vrea să scoată în evidență faptul că, în orice domeniu de activitate, există și oameni, dar și instituții care sunt „bolnave”.

„Cartea este o selecție a articolelor pe care le-am publicat în ultimii cinci ani. Nu le-am grupat tematic, ci le-am pus în ordine cronolgică, exact așa cum au apărut și cred că nu am schimbat nicio virgulă. Este o carte care se poate citi ușor ca o cronică a evenimentelor importante pe care le-am parcurs împreună”, a arătat Grigore Ciascai.

Jurnalistul, autor al mai multor cărți, este decis să scrie și pe viitor. La fel cum i-au spus și prietenii prezenți la lansarea volumului, „Trebuie scris, ca să nu depui armele”.

EVENIMENT LITERAR

Credit foto: Dan Mezok

Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA