AcasăslolvaciaEVENIMENT LA SĂLIȘTEA DE SUS – Simpozionul „Cultură și civilizație românească în...

EVENIMENT LA SĂLIȘTEA DE SUS – Simpozionul „Cultură și civilizație românească în Maramureș”

DISTRIBUIȚI

O nouă ediție a Simpozionului “Cultură și civilizație românească în Maramureș” s-a desfășurat weekend-ul trecut la Săliștea de Sus.

EVENIMENT LA SĂLIȘTEA DE SUS Manifestarea face parte din cadrul proiectului “Descoperă cadrul natural și antropologic maramureșean” și cuprinde o serie de comunicări dedicate culturii și spiritualității românești, dar și expoziții de pictură semnate de Felician Săteanu. Totodată, a fost lansată și publicația “Cultură și civilizație românească în Maramureș”, vol. VII, publicație care conține comunicările edițiilor anterioare.

La această acțiune culturală au participat președintele Academiei Române, Acad. Ionel Valentin Vlad, vicepreședintele, acad. Alexandru Surdu, dar și alți academicieni, cadre universitare, oameni de cultură, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai autorităților locale și județene. Participarea elitei academice la cea de-a IX-a ediție a acestui eveniment cultural, susținut de Consiliul Județean Maramureș, a conferit o conotația științifică județului, din perspectiva sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Președintele Academiei Române, în calitate de cetățean de onoare al județului Maramureș a apreciat interesului Consiliului Județean pentru marcarea Centenarului Marii Uniri și a asigurat autoritatea județeană de întreg sprijinul Academiei Române la toate evenimentele organizate cu acest scop.

 

Informații furnizate de către Consiliul Județean Maramureș

Citește și: http://2.actualmm.ro/din-fonduri-europene-peste-40-de-blocuri-din-baia-mare-vor-fi-reabilitate-si-modernizate/

Te-ar putea interesa și: http://2.actualmm.ro/sustinere-financiara-20-000-de-lei-de-la-consiliul-judetean-pentru-tabara-de-pregatire-a-olimpicilor-la-matematica-din-targu-lapus/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA