AcasăEvenimentEVENIMENT ISTORIC (GALERIE FOTO) - Colonia Pictorilor, inaugurată după restaurare, la 120...

EVENIMENT ISTORIC (GALERIE FOTO) – Colonia Pictorilor, inaugurată după restaurare, la 120 de ani de când a devenit una dintre emblemele municipiului Baia Mare

DISTRIBUIȚI

După ce a fost restaurată, fiind executate ample lucrări de consolidare și reailitare, dar și de modernizare, Colonia Pictorilor a fost redeschisă publicului. Inaugurarea Coloniei a avut loc în seara zilei de 10 noiembrie 2017, situl fiind reabilitat după 120 de ani de când a devenit una dintre emblemele municipiului Baia Mare. Lucrările au fost finanțate exclusiv de la bugetul local, iar investiția este una dintre cele mai frumoase din ultimii ani. Aceasta va deveni, alături de alte simboluri reabilitate, un punct de atracție pentru cetățeni și turiști deopotrivă.

 

Prezent la eveniment, cel care a venit cu ideea restaurării acestui sit și care a promovat necesitatea salvării Coloniei Pictorilor, primarul Cătălin Cherecheș, a transmis un mesaj premierului ungar , Viktor Orban.

 

“E un mesaj pe care-l transmit în cel mai generos mod primului ministru Viktor Orban. Îmi doresc foarte mult, raportându-mă la istoria școlii de pictură de la Baia Mare. Școala de pictură de unde foarte mulți artiști maghiari au trecut și au amprentat nu doar istoria școlii de pictură ci dezvoltarea Municipiului Baia Mare, îmi doresc foarte mult acest lucru împreună cu guvernul maghiar .

Sunt românul care are curajul să spună acest lucru și să facă acest lucru , guvernul maghiar care înțelege ce însemnă susținerea și promovarea artei și culturii și a diverșilor artiști maghiari care au trecut prin diverse puncte prin Europa , care onorează poporul maghiar, îl învit să sprijine proiectul pe care-l am, de dezvoltare a unei Academii de Arte Plastice la Baia Mare , o academie pe care o putem facem împreună cu guvernul maghiar , din finațarea autorității locale și probabil cu finanțarea guvernului maghiar în parteneriat cu alte entități academice”, a declarat Cătălin Cherecheș, citat de jurnalmm.ro

 

Reabilitarea sitului a durat trei ani, lucrările de restaurare și modernizare fiind ample. Prin acestea s-a dorit și reușit redarea importanței și valorii internaționale pe care Colonia Pictorilor a avut-o în urmă cu mai bine de un secol. Proiectul a fost finanțat exclusiv de la bugetul local al municipiului Baia Mare, costul ridicându-se la aproximativ 3.200.000 de euro.

 

Actualmm

Credit foto: Dan Mezok

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA