AcasăActualitateSocialEVENIMENT - Exerciţiu de simulare în cazul unui grav accident rutier produs...

EVENIMENT – Exerciţiu de simulare în cazul unui grav accident rutier produs în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

La Palatul Administrativ s-a desfăşurat astăzi, 10 octombrie a.c., o conferinţă de presă, având ca temă prezentarea unui exerciţiu de simulare şi intervenţie în cazul producerii unui accident rutier, soldat cu victime, pe strada Culturii din Baia Mare.  Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, care este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că pentru a cunoaşte capacitatea de răspuns şi de intervenţie a instituţiilor abilitate, miercuri, 12 octombrie a.c., va avea loc, în Baia Mare pe strada Culturii, pe tronsonul de la intersecţia cu strada Gheorghe Şincai – strada George Coşbuc şi intersecţia de la Casa de Cultură a Sindicatelor un exerciţiu de intervenţie în cazul producerii unui accident grav de circulaţie rutieră. Acţiunea de intervenţie şi de salvare a persoanelor implicate este realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş, Primăriei Baia Mare, Asociaţia Asistenţei Rutiere, filiala Maramureş şi a instituţiilor abilitate: SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pompieri militari, poliţie, jandarmi poliţia locală şi Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare. Exerciţiul de simulare şi de intervenţie va începe la ora 11.00.

              Strada Culturii din Baia Mare va fi închisă circulaţiei rutiere, pe tronsonul de la intersecţia cu strada Gheorghe Şincai – strada George Coşbuc şi până la Casa de Cultură a Sindicatelor, miercuri, 12 octombrie a.c., între orele 8.00-13.00. Circulaţia rutieră în zonă va fi dirijată de către echipaje ale Biroului de Poliţie Rutieră Baia Mare. După producerea accidentului de circulaţie rutieră vor fi alarmate prin sistemul naţional unic de apeluri de urgenţă toate instituţiile cu atribuţii în gestionarea şi intervenţia la producerea unei situaţii de urgenţă. Toate structurile de intervenţie se vor deplasa la faţa locului şi vor acţiona, în mod coordonat, pentru salvarea persoanelor implicate în accidentul rutier şi degajarea carosabilului de autovehiculele implicate. Angajaţi ai Biroului Poliţiei Rutiere Baia Mare şi poliţiei locale vor asigura accesul rapid al autospecialelor şi ambulanţelor de intervenţie la faţa locului. Poliţiştii, jandarmii şi poliţia locală vor lua măsurile necesare pentru delimitarea zonei unde s-a produs accidentul rutier, iar împreună vor lua măsurile necesare pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice la locul intervenţiei jandarmeriei vor acorda asistenţă de specialitate victimelor, dar şi rudelor acestora.  Medicul şef al UPU-SMURD, doctor Dan Roman este cel care va coordona intervenţia echipelor medicale (primul ajutor medical calificat, triajul medical al victimelor şi transportarea acestora la unitatea primire de urgenţă a Spitalului Judeţean „Constantin Opriş” din Baia Mare).

La finalul intervenţiei de salvare a persoanelor implicate în accidentul de circulaţie rutieră, respectiv de îndepărtare a autovehiculelor de pe carosabil şi redarea arterei de circulaţie traficului rutier se va desfăşura o conferinţă de presă în care vor fi prezentate rezultatele şi concluziile exerciţiului de intervenţie. Exerciţiul de simulare şi intervenţie face parte din programul „Eşti în siguranţă”, care reprezintă un proiect de prevenire în implicarea de accidente rutiere a participanţilor la trafic, dar şi de conştientizare a populaţiei,  mai ales a tinerilor şoferi de a renunţa să conducă cu viteză excesivă autovehiculelor pe drumurile publice din judeţul nostru.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA