AcasăslolvaciaEVENIMENT- „Din MAREA Britanie la Baia MARE prin Galateca”, vernisaj găzduit la...

EVENIMENT- „Din MAREA Britanie la Baia MARE prin Galateca”, vernisaj găzduit la sediul Fundației Baia Mare 2021

DISTRIBUIȚI

Sediul Fundației Baia Mare 2021 se va transforma mâine, 16 iunie, într-un adevărat spațiu artistic.

Acesta va găzdui vernisajul expoziției „Din MAREA Britanie la Baia MARE prin Galateca”, eveniment care va avea loc cu începere de la ora 19:00. Expoziția aduce în fața publicului lucrările a doi artiști, britanicul Simon Henwood și arhitectul de origine română Vlad Țenu. Scenografia expoziției îi aparține lui Mihai Vălu (Teatrul Municipal Baia Mare).

Cunoscutul artist Simon Henwood este prezent în expoziție cu o selecție din seriile de portrete de copii. A experimentat pe diferite segmente, de la pictură, desen, fotografii și cărți bibliofile la animații, videoclipuri artistice, instalații și noile media. Lucrările sale au fost expuse în cele mai renumite muzee și galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA).

De asemenea, proiectele lui Vlad Țenu se axează pe integrarea tehnologiilor digitale în procesul de proiectare și implică metode generative de design, tehnici digitale de fabricație și design interactiv. Experimentul său intitulat Minimal Complexity, câștigător al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010 a fost expus în Statele Unite și Marea Britanie, în cadrul a două evenimente de amploare internațională: London Festival of Architecture și London Design Festival 2012. O parte din lucrările prezente în expoziție au fost expuse anterior la diverse galerii din Londra, printre care Arup Phase2, Testbed1 sau Surface Gallery.

„Două concepte vizionare, două proiecte în evoluție, un singur scop: comunicarea prin new art media, promovând limbaje artistice inedite și facilitând întâlnirea publicului cu diverse forme de artă contemporană. Galeria Galateca, unul dintre spațiile consacrate de desfășurare a proiectelor inovatoare în artă, cu expertiză în domeniu și prestigiu datorită expozițiilor și parteneriatelor internaționale va consolida obiectivul nostru de a asigura dimensiunea europeană a proiectelor Fundației”, au arătat reprezentanții Fundației Baia Mare 2021.

Din această lună, Fundația Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Galeria de Artă Contemporană și Design Galateca din București sunt partenere.

ActualMM.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA