spot_img
AcasăslolvaciaEVENIMENT- Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Cuvânt în...

EVENIMENT- Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Cuvânt în lume”, găzduit de Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare este gazda celei de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Cuvânt în lume”. Evenimentul este un festival internaţional de poezie care reuneşte într-o întâlnire fără frontiere activităţi poetice care se desfăşoară în aceeaşi perioadă (1-31 mai 2016) în fiecare colţ al planetei şi într-un cadru neconvenţional ( parcuri, muzee, închisori , cafenele, gări etc). “Cuvânt în lume” este o iniţiativă unitară şi se construieşte cu participarea tuturor. Ideea de bază este ca fiecare participant să facă o activitate poetică în oraşul său, iar suma tuturor va da ca şi rezultat un Festival de poezie. Fiecare participant este liber să integreze ceea ce consideră necesar: muzică, teatru, arte plastice.

Anul 2016 a adus la Baia Mare a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Cuvânt în lume”, festival la care profesorii și elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare sunt parteneri de șase ani. Și cum „unealta lumii acesteia este cuvântul, iar tăcerea este secretul veacului viitor” (Sfântul Isaac Sirul), acest cuvânt prin care a fost creată lumea, devine mijloc de comunicare, transformând gândurile în cuvinte ce fac posibilă înțelegerea dintre oameni. El este colorat cu sentimentele sau trăirile pe care fiecare le poartă în suflet în clipa în care îl pronunță.


În acest an, una dintre activitățile cultural-artistice a avut loc la Șuior-Cota 1000, o stațiune montană din Maramureș, o zonă turistică deja recunoscută la nivel național și unul din brand-urile turistice ale României. Cu această ocazie a fost lansată și cea de-a VI-a ediție a Antologiei de creație literară și artistică „Cuvânt în lume” care reunește creații personale ale elevilor, dar și traduceri realizate de aceștia după creații ale unor poeți locali. Alături de elevi au fost prezenți și doamna Florica Bud-președintele Cenaclului Scriitorilor din Maramureș și membru al Uniunii Scriitorilor, doamna Rodica Dragomir, membru al cenaclului și al Uniunii Scriitorilor, poeții Ioan Hada și Ioan Meteș Morar-Chelințanu și prof. Ligia Buzsor – coordonator al desenelor elevilor de la Liceul de Arte Baia Mare.

Ediția din acest an a festivalului a avut ca temă anotimpul toamna, reflectând trăirile, sentimentele și momentele de încântare oferite de acest anotimp, urmând ca anul viitor să încheie imortalizarea anotimpurilor cu regina frigului, iarna. Activitățile din cadrul proiectului au fost coordonate la nivelul Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare de doamnele profesoare Adelina Groșan, Gabriela Măgurean, Cristina Rettegi și Mihaela-Florentina Tarța.
ActualMM.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA