AcasăsiugariuEVENIMENT ARHIVISTIC - Documente din Arhivele Secrete Vaticane vor fi expuse în Baia...

EVENIMENT ARHIVISTIC – Documente din Arhivele Secrete Vaticane vor fi expuse în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

EVENIMENT ARHIVISTIC În data de 12 mai, începând cu ora 16:30, la Centrul Millennium din Baia Mare va avea loc evenimentul dedicat începuturilor Eparhiei greco-catolice de Maramureș, cu tema Comuniune Eclezială – Eparhia de Maramureș și Sfântul Scaun.

EVENIMENT ARHIVISTIC Cu această ocazie, vor fi expuse documente atât din Arhivele Secrete Vaticane și din Arhivele Congregației pentru Bisericile Orientale din Roma, precum și documente din Arhivele Naționale ale României.

În cadrul evenimentului vor conferenția monseniorul Jean-Louis Bruguès – arhivist și bibliotecar al Sfintei Biserici Romane, Preasfințitul Vasile Bizău (episcop greco-catolic de Maramureș) și prof. dr. Ovidiu Augustin Ghitta – decan al Facultății de Istorie și Filozofie din cadrul UBB Cluj-Napoca.

citeşte şi POLIŢIA DE FRONTIERĂ SIGHETU MARMAŢIEI – Țigări de contrabandă de circa 100.000 lei, confiscate joi, 27 aprilie, la frontiera de nord

Va modera pr. dr. George Marius Nicoară, responsabil al Departamentului pentru Cultură din cadrul Episcopiei greco-catolice de Maramureș.

citeşte şi SIGHETU MARMAŢIEI – Pelerinajul național la Cimitirul Săracilor va avea loc sâmbătă, 13 mai 

În urma evenimentului, expoziția de documente va fi mutată la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare și va rămâne deschisă publicului timp de o săptămână, între orele 8:00 şi 19:00.

Biroul eparhial de presă – Episcopia Greco-Catolică de Maramureş

sursa FOTO

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA