Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: Să ne luminăm viaţa cu Hristos Lumina luminii

Evanghelia zilei: Să ne luminăm viaţa cu Hristos Lumina luminii

spot_img

DISTRIBUIȚI


”Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii. De aceea fariseii I-au zis: Tu mărturiseşti despre Tine Însuţi; mărturia Ta nu este adevărată. A răspuns Iisus şi le-a zis: Chiar dacă Eu mărturisesc despre Mine Însumi, mărturia Mea este adevărată, fiindcă ştiu de unde am venit şi unde Mă duc. Voi nu ştiţi de unde vin, nici unde Mă duc. Voi judecaţi după trup; Eu nu judec pe nimeni. Şi chiar dacă Eu judec, judecata Mea este adevărată, pentru că nu sunt singur, ci Eu şi Cel ce M-a trimis pe Mine. Şi în Legea voastră este scris că mărturia a doi oameni este adevărată. Eu sunt Cel ce mărturisesc despre Mine Însumi şi mărturiseşte despre Mine Tatăl, Cel ce M-a trimis. Îi ziceau deci: Unde este Tatăl Tău? Răspuns-a Iisus: Nu mă ştiţi nici pe Mine nici pe Tatăl Meu; dacă M-aţi şti pe Mine, aţi şti şi pe Tatăl Meu. Cuvintele acestea le-a grăit Iisus în vistierie, pe când învăţa în templu; şi nimeni nu L-a prins, că încă nu venise ceasul Lui”. (Ioan 8, 12-20)

În general, cei care nu pot aduce argumente raţionale şi indubitabile în susţinerea cauzei lor devin îndărătnici. Cu acest cuvânt i-am putea caracteriza şi pe iudeii amintiţi astăzi în pericopa evanghelică.
Venind în faţa Domnului Iisus Hristos, fariseii, cu multă îndârjire, au contestat veridicitatea cuvintelor Mântuitorului. Se interesau de unde este şi erau convinşi de faptul că acest învăţător din Nazaret era un intrus. Întrebările lor curgeau una după alta, fără să mai aştepte un răspuns.
Pentru a-i scoate din starea în care se aflau, Domnul Hristos spune despre Sine: „Eu sunt lumina lumii!”. El, Fiul lui Dumnezeu, din dragoste ne luminează viaţa, inimile şi sufletele. Fiecare dintre noi poate deveni o mică rază din Lumina Hristos. La Sfântul Botez ne-am luminat cu lumina credinţei şi ne-am îmbrăcat în haina imaculată a harului dumnezeiesc.
Un om când se roagă devine mai luminos şi este pentru alţii un prilej de iluminare. Să ne luminăm viaţa cu Hristos Lumina luminii! (Pr. D. Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA