Acasăsinucidere maramuresEVANGHELIA ZILEI - Să fiţi fii ai Luminii!

EVANGHELIA ZILEI – Să fiţi fii ai Luminii!

DISTRIBUIȚI

Cât aveţi Lumina, credeţi în Lumină, ca să fiţi fii ai Luminii. Acestea le-a vorbit Iisus şi, plecând, S-a ascuns de ei. Şi, deşi a făcut atâtea minuni înaintea lor, ei tot nu credeau în El, Ca să se împlinească cuvântul proorocului Isaia, pe care l-a zis: „Doamne, cine a crezut în ceea ce a auzit de la noi? Şi braţul Domnului cui s-a descoperit?” De aceea nu puteau să creadă, că iarăşi a zis Isaia: Au orbit ochii lor şi a împietrit inima lor, ca să nu vadă cu ochii şi să nu înţeleagă cu inima şi ca nu cumva să se întoarcă şi Eu să-i vindec Acestea a zis Isaia, când a văzut slava Lui şi a grăit despre El. Totuşi şi dintre căpetenii mulţi au crezut în El, dar nu mărturiseau din pricina fariseilor, ca să nu fie izgoniţi din sinagogă; Căci au iubit slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu. Iar Iisus a strigat şi a zis: Cel ce crede în Mine nu crede în Mine, ci în Cel ce M-a trimis pe Mine. Şi cel ce Mă vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Eu, Lumină am venit în lume, ca tot cel ce crede în Mine să nu rămână întuneric. Şi dacă aude cineva cuvintele Mele şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec; căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea. (Ioan 12, 36-47)

Ne învaţă Domnul Iisus Hristos: „Cât aveţi Lumina, credeţi în Lumină, ca să fiţi fii ai Luminii“. El este Lumină din Lumină, El este Lumina lumii, El este Lumina cea de-a pururea fiitoare.
În perspectiva luminii vieţii celei veşnice, trebuie să privim şi spre ziua de mâine, ziua Înălţării la cer a Domnului Hristos. Îndemnul Mântuitorului este ca fiecare dintre noi să devină o lumină din Lumina învăţăturii Sale.
Un om păcătos are sufletul întunecat, inima împietrită, iar de pe chipul său a dispărut seninătatea binecuvântării divine. Părinţii Bisericii vorbesc chiar despre un război nevăzut care se dă pentru sufletul fiecăruia dintre noi. În acest război suntem ispitiţi cu toate „dulcegăriile“ întunericului. Necinstea, minciuna, imoralitatea, falsa credinţă sunt cursele care ni se întind de către cel rău.
Toate ne sunt oferite frumos ambalate şi astfel ajungem să fim subjugaţi. Ne-a plămădit Mântuitorul ca fii ai Luminii. Să fim nu vremelnice scântei, ci veşnice făclii ale Învierii şi Înălţării! (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA