Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: Răbdare pentru deschiderea Raiului

Evanghelia zilei: Răbdare pentru deschiderea Raiului

DISTRIBUIȚI

”Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii. Feriţi-vă de oameni, căci vă vor da pe mâna sinedriştilor şi în sinagogile lor vă vor bate cu biciul. La dregători şi la regi veţi fi duşi pentru Mine, spre mărturie lor şi păgânilor. Iar când vă vor da pe voi în mâna lor, nu vă îngrijiţi cum sau ce veţi vorbi, căci se va da vouă în ceasul acela ce să vorbiţi; Fiindcă nu voi sunteţi care vorbiţi, ci Duhul Tatălui vostru este care grăieşte întru voi. Va da frate pe frate la moarte şi tată pe fiu şi se vor scula copiii împotriva părinţilor şi-i vor ucide. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui”. (Matei 10, 16-22)

Capitolul al X-lea din Evanghelia după Sfântul Evanghelist Matei ne mărturiseşte despre alegerea Apostolilor de către Domnul Iisus Hristos. Ucenicii au primit sfaturi cu privire la misiunea de propovăduire a Evangheliei. Ei au primit puterea de a scoate duhurile necurate şi de a vindeca orice boală şi orice neputinţă. Misiunea lor era aceea de a reabilita duhovniceşte pe cei ce s-au depărtat de Dumnezeu.
O viaţă fără legile divine duce la înlănţuirea noastră în viclenele mreje ale demonilor. Învăţăturile Domnului Hristos aduc în sufletele celor rătăciţi pe căile pierzării lumină, pace şi binecuvântare. Activitatea ucenicilor nu va fi una uşoară şi din acest motiv Mântuitorul le vorbeşte despre încercări.
Hristos Domnul nu ne cheamă la un trai trândav şi lipsit de responsabilităţi. El pune pe umerii fiecărui urmaş al Său o cruce. Mântuitorul ne spune: „Cine va răbda până la sfârşit, acela se va mântui”. Uşa Raiului se deschide doar cu cheia răbdării! (Pr. D. Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA