Acasăsinucidere maramuresEVANGHELIA ZILEI - Puterea de a ne ridica

EVANGHELIA ZILEI – Puterea de a ne ridica

spot_img

DISTRIBUIȚI

Şi în ziua aceea nu Mă veţi întreba nimic. Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da. Până acum n-aţi cerut nimic în numele Meu; cereţi şi veţi primi, ca bucuria voastră să fie deplină. Acestea vi le-am spus în pilde, dar vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în pilde, ci pe faţă vă voi vesti despre Tatăl. În ziua aceea veţi cere în numele Meu; şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi, căci Însuşi Tatăl vă iubeşte pe voi, fiindcă voi M-aţi iubit pe Mine şi aţi crezut că de la Dumnezeu am ieşit. Ieşit-am de la Tatăl şi am venit în lume; iarăşi las lumea şi Mă duc la Tatăl. Au zis ucenicii Săi: Iată acum vorbeşti pe faţă şi nu spui nici o pildă. Acum ştim că Tu ştii toate şi nu ai nevoie ca să Te întrebe cineva. De aceea credem că ai ieşit de la Dumnezeu. Iisus le-a răspuns: Acum credeţi? Iată vine ceasul, şi a şi venit, ca să vă risipiţi fiecare la ale sale şi pe Mine să Mă lăsaţi singur. Dar nu sunt singur, pentru că Tatăl este cu Mine. Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi. În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea. (Ioan 16, 23-33)

***

Domnul Iisus Hristos ne spune: „Vine ceasul, și a și venit, ca să vă risipiți fiecare la ale sale și pe Mine să Mă lăsați singur”. El a fost Cel care a înfruntat toate împotrivirile și a oferit învățăturile Sale lumii întregi. Nu a biruit lumea în fruntea unei armate, ci a cucerit lumea prin forța cuvântului Său și a Învierii Sale.

Orice om are de înfruntat mai devreme sau mai târziu realitatea dură a lumii. Câți dintre frații noștri nu dezarmează la cel mai mic eșec? Însă puterea caracterului nostru stă în dorința pe care o avem de a ne ridica și de a depăși situațiile-limită. Aceasta izvorăște din puterea credinței noastre în Dumnezeu și din nădejdea în ajutorul Său.

Tot Mântuitorul ne îndeamnă: „De câte ori vei cădea, scoală și vei fi mântuit”. Păcatele ne doboară, binecuvântarea Mântuitorului ne înalță.

Sfântul Vasile cel Mare așa ne învață: „Aceasta-i înălțimea omului și măreția lui: să cunoască ce-i cu adevărat mare, să se lipească strâns de Dumnezeu și să caute slava lui în slava care vine de la Domnul.” (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA