Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: Puterea credinţei ne oferă înţelegerea lucrurilor mai presus de fire...

Evanghelia zilei: Puterea credinţei ne oferă înţelegerea lucrurilor mai presus de fire (Ioan 10, 17-28)

spot_img

DISTRIBUIȚI


În discuţia de astăzi cu mai-marii iudeilor, Domnul Iisus Hristos le-a vorbit despre misiunea Sa în această lume. El este Mesia Cel prezis şi aşteptat de poporul ales. Toate acestea nu erau uşor de înţeles şi de acceptat în contextul lumii de atunci.

Pentru noi, cei de astăzi, când citim cuvintele rostite de Domnul Hristos, totul ni se prezintă mult mai clar. Înţelegem cine este, de ce a venit şi care este misiunea Fiului lui Dumnezeu. Cei de atunci aşteptau, dar nu acceptau, sperau, dar se îndoiau. Cei mai mulţi dintre cei care fuseseră martori ai minunilor sau ascultaseră cuvintele Mântuitorului credeau necondiţionat în El. Dar mai erau mulţi din cei care doreau noi dovezi, noi argumente. Lor le-a explicat Domnul Hristos cine este El şi care este rostul venirii Sale în lumea aceasta.

Unora le sunt suficiente doar cuvintele, pe alţii nu-i conving nici minunile. Sfântul Ioan Damaschinul ne spune: „lucrurile mai presus de fire pot fi înţelese doar prin puterea credinţei”! (Pr. D. Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA