Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: Noi suntem lucrătorii din vie

Evanghelia zilei: Noi suntem lucrătorii din vie

DISTRIBUIȚI

”Şi a început să le vorbească în pilde: Un om a sădit o vie, a împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea teasc, a clădit turn şi a dat-o lucrătorilor, iar el s-a dus departe. Şi la vreme, a trimis la lucrători o slugă, ca să ia de la ei din roadele viei. Dar ei, punând mâna pe ea, au bătut-o şi i-au dat drumul fără nimic. Şi a trimis la ei, iarăşi, altă slugă, dar şi pe aceea, lovind-o cu pietre, i-au spart capul şi au ocărât-o. Şi a trimis alta. Dar şi pe aceea au ucis-o; şi pe multe altele: pe unele bătându-le, iar pe altele ucigându-le. Mai avea şi un fiu iubit al său şi în cele din urmă l-a trimis la lucrători, zicând: Se vor ruşina de fiul meu. Dar acei lucrători au zis între ei: Acesta este moştenitorul; veniţi să-l omorâm şi moştenirea va fi a noastră. Şi prinzându-l l-au omorât şi l-au aruncat afară din vie. Ce va face acum stăpânul viei? Va veni şi va pierde pe lucrători, iar via o va da altora. Oare nici Scriptura aceasta n-aţi citit-o: „Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului? De la Domnul s-a făcut aceasta şi este lucru minunat în ochii noştri”. Şi căutau să-L prindă, dar se temeau de popor. Căci înţeleseseră că împotriva lor zisese pilda aceasta. Şi lăsându-L, s-au dus”. (Marcu 12, 1-12)

Lucrătorii au avut un gând diabolic; au dorit să devină stăpâni peste ceva ce nu era al lor, au dorit să se facă stăpâni peste via stăpânului lor. Din celelalte parabole rostite de către Domnul Iisus Hristos, ştim că via este lumea întreagă.
Omul este pus lucrător în această vie doar pentru un timp. În funcţie de cum se achită de responsabilităţi îşi va primi sau nu răsplata muncii. Numai că lucrătorii nevrednici au dorit să ajungă stăpâni prin viclenie, violenţă, crimă şi minciuni.
A întrebat Mântuitorul pe cei din jurul Său: Când va veni, ce va face stăpânul viei? Evident – pe cei răi îi va pierde, iar via o va da în grija altor lucrători, care vor da roadele la bună vreme. Noi suntem lucrătorii din vie şi am fost aleşi să ducem roadele în faţa stăpânului.
Lucrătorii viei sunt liturghisitori, poartă pe mâinile lor jertfa hristică. Sfântul Ioan Gură de Aur aşa ne învaţă: „Cel care se înalţă împotriva oamenilor, se va înălţa şi împotriva lui Dumnezeu”. (Pr. D. Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA