Acasăsinucidere maramuresEVANGHELIA ZILEI - Minuni la comandă

EVANGHELIA ZILEI – Minuni la comandă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari şi farisei, zicând: Învăţătorule, voim să vedem de la Tine un semn. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean şi desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile şi trei nopţi, aşa va fi şi Fiul Omului în inima pământului trei zile şi trei nopţi. Bărbaţii din Ninive se vor scula la judecată cu neamul acesta şi-l vor osândi, că s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; iată aici este mai mult decât Iona. Regina de la miazăzi se va scula la judecată cu neamul acesta şi-l va osândi, căci a venit de la marginile pământului ca să asculte înţelepciunea lui Solomon, şi iată aici este mai mult decât Solomon. Şi când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. Aşa va fi şi cu acest neam viclean. (Matei 12, 38-45)

 

 

Cărturarii şi fariseii au cerut un semn din partea Domnului Iisus Hristos prin care să le dove­dească că El este Fiul lui ­Dum­nezeu. Probabil s-au aşteptat să fie martori la o minune, la ceva ce ar fi depăşit limitele banalului cotidian.

Răspunsul Mântuitorului i-a descurajat: ei voiau o minune, El le vorbea de Iona. De fapt, Domnul Hristos le-a atras atenţia asupra vieţii şi a faptelor lor. Fiind „neam viclean şi des­frânat”, trăiau cu falsa impresie că Dumnezeu este un fel de jucărie personală, Unul care face minuni la comandă, oferind un spectacol ieftin şi gratuit.

În loc de minuni El le-a adus aminte de minunea pe care a făcut-o Dumnezeu cu Profetul Iona. Astfel Mântuitorul i-a pregătit pentru minunea Învierii.

Firea umană este mereu în căutarea senzaţionalului, iar acest lucru este un semn al slăbirii credinţei în Dumnezeu. Oare cei din vremea Mântuitorului nu L-au văzut înviat, şi totuşi s-au îndoit de Învierea Sa? Minunea o înţelegi doar prin puterea credinţei. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA