Acasăsinucidere maramuresEVANGHELIA ZILEI - Lucrători vremelnici în via Domnului

EVANGHELIA ZILEI – Lucrători vremelnici în via Domnului

DISTRIBUIȚI

„Şi a început să le vorbească în pilde: Un om a sădit o vie, a împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea teasc, a clădit turn şi a dat-o lucrătorilor, iar el s-a dus departe. Şi la vreme, a trimis la lucrători o slugă, ca să ia de la ei din roadele viei. Dar ei, punând mâna pe ea, au bătut-o şi i-au dat drumul fără nimic. Şi a trimis la ei, iarăşi, altă slugă, dar şi pe aceea, lovind-o cu pietre, i-au spart capul şi au ocărât-o. Şi a trimis alta. Dar şi pe aceea au ucis-o; şi pe multe altele: pe unele bătându-le, iar pe altele ucigându-le. Mai avea şi un fiu iubit al său şi în cele din urmă l-a trimis la lucrători, zicând: Se vor ruşina de fiul meu. Dar acei lucrători au zis între ei: Acesta este moştenitorul; veniţi să-l omorâm şi moştenirea va fi a noastră. Şi prinzându-l l-au omorât şi l-au aruncat afară din vie. Ce va face acum stăpânul viei? Va veni şi va pierde pe lucrători, iar via o va da altora. Oare nici Scriptura aceasta n-aţi citit-o: „Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului? De la Domnul s-a făcut aceasta şi este lucru minunat în ochii noştri”. Şi căutau să-L prindă, dar se temeau de popor. Căci înţeleseseră că împotriva lor zisese pilda aceasta. Şi lăsându-L, s-au dus”. (Marcu 12, 1-12)

Lucrătorii nevrednici au avut un gând diabolic; au dorit să devină stăpâni peste ceva care nu era al lor. Este o deosebire între a fi proprietar şi a avea ceva în folosinţă. Din celelalte parabole ale Domnului Iisus Hristos ştim că via este lumea întreagă. 

Omul este pus lucrător în această vie doar pentru un anume timp. În funcţie de cum îşi îndeplineşte responsabilităţile îşi va primi sau nu răsplata muncii. Numai că lucrătorii nevrednici au dorit să ajungă stăpâni prin viclenie, violenţă şi crimă. 

Mântuitorul i-a întrebat pe cei din jurul Sau: „Când va veni, ce va face stăpânul viei?“ Evident, pe cei răi îi va pierde, iar via o va da în grija altor lucrători, care vor da roadele la bună vreme. Şi noi suntem lucrători în via acestei vieţi şi am fost aleşi să aducem roade şi să primim răsplata. Rodul viei, vinul, devine Sfântul Sânge al Mântuitorului. 

Sfântul Ioan Gură de Aur aşa ne învaţă: „Cel care se înalţă împotriva oamenilor se va înălţa şi împotriva lui Dumnezeu“. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA