Acasăsinucidere maramuresEVANGHELIA ZILEI - La masă cu păcătoșii

EVANGHELIA ZILEI – La masă cu păcătoșii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Şi plecând Iisus de acolo, a văzut un om care şedea la vamă, cu numele Matei, şi i-a zis acestuia: Vino după Mine. Şi sculându-se, a mers după El. Şi pe când şedea El la masă, în casă, iată mulţi vameşi şi păcătoşi au venit şi au şezut la masă împreună cu Iisus şi cu ucenicii Lui. Şi văzând fariseii, au zis ucenicilor: Pentru ce mănâncă Învăţătorul vostru cu vameşii şi cu păcătoşii? Şi auzind El, a zis: Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Dar mergând, învăţaţi ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n-am venit să chem pe drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă. (Matei 9, 9-13)

 

Domnul Iisus Hristos i-a spus lui Matei vameşul: ”Vino după Mine!”, iar acesta L-a urmat necondiţionat. Apoi, fiind într-o casă împreună cu ucenicii Săi şi cu mai mulţi vameşi, Mântuitorul a fost mustrat de farisei că a mâncat la aceeaşi masă cu păcătoşii.

Acuzatorii uitau că Domnul Hristos lucrează pentru recuperarea sufletelor celor pierduţi. Pentru Matei au fost suficiente câteva cuvinte şi o privire părintească. Pentru ceilalţi a fost nevoie ca Hristos-Domnul să le ofere „hrana Sa veşnică”, cuvintele Sale divine.

Deşi aparent Mântuitorul a fost invitat la masă, în fapt El oferea binecuvântarea Sa celor ce aşteptau de la El izbăvirea. Mustrarea fariseilor, din punctul lor de vedere, era îndreptăţită. Cum putea un om care era considerat un sfânt să stea la masă cu cei care erau consideraţi nişte păcătoşi?

Însă Dumnezeu urăşte păcatul, nu pe păcătoşi. Sfântul Ioan Gură de Aur aşa ne învaţă: „Mântuirea este în acelaşi timp şi lucrarea lui Dumnezeu, dar şi lucrarea noastră”. (Pr. Dumitru Păduraru)

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA