spot_img
Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei. În post ne regăsim energiile spirituale

Evanghelia zilei. În post ne regăsim energiile spirituale

DISTRIBUIȚI

”Iar după ce a intrat în templu, s-au apropiat de El, pe când învăţa, arhiereii şi bătrânii poporului şi au zis: Cu ce putere faci acestea? Şi cine Ţi-a dat puterea aceasta? Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă voi întreba şi Eu pe voi un cuvânt, pe care, de Mi-l veţi spune, şi Eu vă voi spune vouă cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan de unde a fost? Din cer sau de la oameni? Iar ei cugetau întru sine, zicând: De vom zice: Din cer, ne va spune: De ce, dar, n-aţi crezut lui? Iar de vom zice: De la oameni, ne temem de popor, fiindcă toţi îl socotesc pe Ioan de prooroc. Şi răspunzând ei lui Iisus, au zis: Nu ştim. Zis-a lor şi El: Nici Eu nu vă spun cu ce putere fac acestea.” Matei (21, 23-27)

La întrebarea de ce trebuie să postim, vom găsi răspunsul în cuvintele Domnului Iisus Hristos. El ne-a poruncit să postim! Apoi ştim tot din cuvintele Mântuitorului că demonii nu ies decât cu post şi rugăciune.
În post ne regăsim energiile spirituale de care avem nevoie să putem lupta cu scăderile, neîmplinirile şi păcatele acestei vieţi. Un creştin primeşte în dar această putere de la Domnul Hristos.
Însă pentru a primi acest dar trebuie să fim vrednici. Faptele bune pe care le săvârşim ne aduc un spor duhovnicesc, un „dar divin“. Darurile din partea lui Dumnezeu le primim doar dacă participăm la Sfânta Liturghie, dacă înmulţim rugăciunea, ne spovedim şi ne împărtăşim.
Suntem în Postul Mare, în perioada când sufletul are mai multă nevoie de linişte şi curăţie. Ne putem înălţa prin fapte de buni creştini sau ne putem împotmoli în lucruri mărunte şi lipsite de consistenţă duhovnicească. Postul este darul pe care Domnul Hristos l-a lăsat celor care doresc mântuirea sufletului. (Pr. Dumitru Păduraru)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA