Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei. Hristos nu aduce dileme, ci oferă temeinice răspunsuri

Evanghelia zilei. Hristos nu aduce dileme, ci oferă temeinice răspunsuri

DISTRIBUIȚI

”Şi au intrat iarăşi în Ierusalim. Şi pe când se plimba Iisus prin templu, au venit la El arhiereii, cărturarii şi bătrânii. Şi I-au zis: Cu ce putere faci acestea? Sau cine Ţi-a dat Ţie puterea aceasta, ca să le faci? Iar Iisus le-a zis: Vă voi întreba şi Eu un cuvânt: răspundeţi-Mi şi vă voi spune şi Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan din cer a fost, sau de la oameni? Răspundeţi-Mi! Şi ei vorbeau între ei, zicând: De vom zice: Din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-aţi crezut în el? Iar de vom zice: De la oameni – se temeau de mulţime, căci toţi îl socoteau că Ioan era într-adevăr prooroc. Şi răspunzând, au zis lui Iisus: Nu ştim. Şi Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea.” (Marcu 11, 27-330

După ce Domnul Iisus Hristos a alungat din templu pe schimbătorii de bani, au venit la El arhiereii iudei şi bătrânii şi L-au întrebat: „Cu ce putere faci Tu acestea?“ Gândeau că cine acţionează în acest fel, era necesar să facă dovada autorităţii.
La întrebarea lor, Mântuitorul a adresat o altă întrebare care viza persoana Sfântului Ioan Botezătorul. El de unde a venit şi de unde a avut autoritatea de a învăţa? Învăţaţii iudei au pus în balanţă răspunsul şi au decis că este mai comod să ocolească adevărul. Au ezitat de teama mulţimilor care vedeau în Ioan un prooroc.
Dacă era trimis de Dumnezeu, de ce nu au crezut în învăţăturile Lui – ar fi fost replica Domnului Hristos. Dacă nu au răspuns, nici Mântuitorul nu a venit cu lămuririle pe care le aşteptau.
Un necredincios mereu va avea întrebări fără răspunsuri. Cel credincios va avea mereu doar convingeri puternice, izvorâte din credinţa în Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos Lumina lumii nu aduce dileme, ci oferă temeinice răspunsuri. (Pr. Dumitru Păduraru

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA