Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei. Hristos face nenumăraţi paşi în întâmpinarea noastră

Evanghelia zilei. Hristos face nenumăraţi paşi în întâmpinarea noastră

DISTRIBUIȚI

”Asemenea este împărăţia cerurilor cu o comoară ascunsă în ţarină, pe care, găsind-o un om, a ascuns-o, şi de bucuria ei se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea. Iarăşi asemenea este împărăţia cerurilor cu un neguţător care caută mărgăritare bune. Şi aflând un mărgăritar de mult preţ, s-a dus, a vândut toate câte avea şi l-a cumpărat. Asemenea este iarăşi împărăţia cerurilor cu un năvod aruncat în mare şi care adună tot felul de peşti. Iar când s-a umplut, l-au tras pescarii la mal şi, şezând, au ales în vase pe cei buni, iar pe cei răi i-au aruncat afară. Aşa va fi la sfârşitul veacului: vor ieşi îngerii şi vor despărţi pe cei răi din mijlocul celor drepţi. Şi îi vor arunca în cuptorul cel de foc; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor. Înţeles-aţi toate acestea? Zis-au Lui: Da, Doamne. Iar El le-a zis: De aceea, orice cărturar cu învăţătură despre împărăţia cerurilor este asemenea unui om gospodar, care scoate din vistieria sa noi şi vechi. Iar după ce Iisus a sfârşit aceste pilde, a trecut de acolo. Şi venind în patria Sa, îi învăţa pe ei în sinagoga lor, încât ei erau uimiţi şi ziceau: De unde are El înţelepciunea aceasta şi puterile?” (Matei 13, 44-54)

Sunt mai multe pericope evanghelice în care Domnul Iisus Hristos a vorbit despre Împărăţia cerurilor. Pildele sau parabolele sunt scurte istorioare unde se pleacă de la lucruri uşor de înţeles, pentru a se ajunge la învăţături mai complexe.
Probabil că şi pentru mulţi dintre semenii noştri să vorbeşti despre Împărăţia lui Dumnezeu este un lucru mai dificil de abordat şi de înţeles. Or, Domnul Hristos are pentru fiecare mijloace de înţelepţire, de luminare a minţii. Important este ca fiecare dintre noi să-şi dorească să înţeleagă ceea ce Mântuitorul ne-a oferit prin învăţătura Sa.
Şi parabola comorii ascunse în ţarină şi cea a năvodului care adună tot felul de peşti sunt reprezentări ale modului cum lucrează Dumnezeu în această lume. Cine vrea să-L urmeze trebuie să apuce cu încredere Sfânta Cruce şi să înceapă urcuşul spre Împărăţia Sa.
La fiecare pas pe care noi îl facem, Domnul Hristos face nenumăraţi paşi în întâmpinarea noastră. El este sprijinul şi nădejdea noastră! (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA