spot_img
Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: Hristos binecuvântează truditorii pentru hrana trupului şi a sufletului (Luca...

Evanghelia zilei: Hristos binecuvântează truditorii pentru hrana trupului şi a sufletului (Luca 10, 38-42/11, 27-28)

DISTRIBUIȚI

La sărbătorile dedicate Maicii Domnului, cu predilecţie, citim acest fragment biblic. Sfântul Luca ne aminteşte despre popasul pe care Domnul Iisus Hristos l-a făcut în casa Martei, Marei şi a lui Lazăr. Ei locuiau în Betania, o mică localitate din apropierea Ierusalimului.
Cei amintiţi, pe lângă bucuria pe care au simţit-o atunci când a intrat în casa lor Învăţătorul din Nazaret, au dorit să-L trateze aşa cum se cuvine unui oaspete de seamă. Marta se trudea să pună masă bogată. Era prea prinsă de truda ei pentru a mai auzi cuvintele sublime ale Domnului Hristos. Maria era prea covârşită de învăţăturile Mântuitorului pentru a se mai gândi şi la datoriile de gazdă.
Când Marta s-a mâhnit văzând neimplicarea surorii sale, ea a fost potolită de cuvintele Domnului Hristos. Mântuitorul a avut cuvinte de apreciere la adresa amândurora, a încurajat pe cei truditori pentru hrana trupului, dar a binecuvântat şi pe cei care lucrează pentru hrana sufletului. (Pr. D. Păduraru)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA