spot_img
Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei. Fie mie după cuvântul Tău!

Evanghelia zilei. Fie mie după cuvântul Tău!

DISTRIBUIȚI

”Iar după aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zămislit şi cinci luni s-a tăinuit pe sine, zicând: Că aşa mi-a făcut mie Domnul în zilele în care a socotit să ridice dintre oameni ocara mea. Iar în a şasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. Şi va împărăţi peste casa lui Iacov în veci şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit. Şi a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu ştiu de bărbat? Şi răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea şi Sfântul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. Şi iată Elisabeta, rudenia ta, a zămislit şi ea fiu la bătrâneţea ei şi aceasta este a şasea lună pentru ea, cea numită stearpă. Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă. Şi a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Şi îngerul a plecat de la ea.” (Luca 1, 24-38)

La Buna Vestire, Sfânta Fecioară Maria a primit vestea cea minunată că din pântecele ei Se va naşte Domnul Iisus Hristos, „Fiul lui Dumnezeu, Unul Născut care din Tatăl S-a născut mai înainte de toţi vecii“.
În această zi se împleteşte divinul cu umanul, realul cu supranaturalul. Domnul Hristos este purtat în pântecele creaturii lui Dumnezeu. Din dragoste pentru om, Dumnezeu Se smereşte pentru ca omul să fie ridicat din robia păcatelor şi a morţii.
Deosebit este dialogul dintre Sfântul Arhanghel Gavriil şi Sfânta Fecioară Maria. Vestitorul lui Dumnezeu rostea cuvinte divine, Fecioara Maria aducea în discuţie lucruri care ţin de firea umană. Cei care îndrăznesc să spună tot felul de lucruri necuviincioase la adresa Maicii Domnului ar trebui să recitească acest dialog.
Cu multă delicateţe Fecioara Maria a rostit: „Iată roaba Domnului! Fie mie după cuvântul Tău!“. Maica Domnului ne-a oferit o lecţie despre ceea ce înseamnă credinţa puternică şi nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. (Pr. Dumitru Păduraru)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA