Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei. Fericirea trăită egoist este nedeplină

Evanghelia zilei. Fericirea trăită egoist este nedeplină

DISTRIBUIȚI

”Şi mulţimi multe mergeau după El, din Galileea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea şi de dincolo de Iordan. Văzând mulţimile, Iisus S-a suit în munte, şi aşezându-se, ucenicii Lui au venit la El. Şi deschizându-şi gura, îi învăţa zicând: Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor. Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia. Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul. Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetează de dreptate, că aceia se vor sătura. Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui. Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu. Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor. Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, că aşa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi. Voi sunteţi sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni”. (Matei 4, 25; 5, 1-13)

Putem afirma că Mântuitorul ne descoperă astăzi o „reţetă a fericirii“. Mulţi dintre noi orbecăim prin viaţă în căutarea unei dorite fericiri. Însă în multe situaţii fericirea dorită de noi este doar o simplă şi dezarmantă iluzie.
Ce descoperim în „predica de pe munte“ despre fericire? Mântuitorul ne învaţă cum să devenim fericiţi, raportându-ne la veşnicia lui Dumnezeu Cel care este Creatorul lumii. Un creştin este un om fericit prin excelenţă, pentru că viaţa sa este sub ocrotirea lui Dumnezeu. Din păcate găsim şi fericiţi de conjunctură – cei care gustă doar din fructul dulce-amar al unei false fericiri.
Dacă nu este legată de poruncile Domnului Hristos, de viaţa morală, fericirea este doar un surogat. Fericirea nu este deplină dacă o trăieşti în mod egoist, doar tu. Trebuie s-o împărtăşeşti şi altora. Cât de fericită este o mamă atunci când îşi ţine pruncul la piept!
Sfântul Chiril al Ierusalimului aşa ne învaţă: „Dacă stai cu tărie în credinţă, eşti un om fericit“. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA