Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: El a acceptat crucea pentru ca noi să primim bucuria...

Evanghelia zilei: El a acceptat crucea pentru ca noi să primim bucuria Învierii

DISTRIBUIȚI

”Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi. Cine vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte, şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Cine primeşte prooroc în nume de prooroc plată de prooroc va lua, şi cine primeşte pe un drept în nume de drept răsplata dreptului va lua. Şi cel ce va da de băut unuia dintre aceştia mici numai un pahar cu apă rece, în nume de ucenic, adevărat grăiesc vouă: nu va pierde plata sa. Sfârşind Iisus de dat aceste învăţături celor doisprezece ucenici ai Săi, a trecut de acolo ca să înveţe şi să propovăduiască mai departe prin cetăţile lor”. (Matei 10, 37-42 şi 11, 1)

Evanghelia de astăzi se adresează celor tentaţi să-şi ducă viaţa doar după intransigentele reguli ale cererii şi ofertei. Domnul Iisus Hristos se adresează celor cu un simţ negustoresc mai dezvoltat. Filosofia lor de viaţă se reduce la „atât am investit, atât trebuie să am profit”.

Mulţi se întreabă: ce câştig am eu de pe urma faptului că merg la biserică, că postesc sau că mă rog? Pentru ei totul se rezumă la câştigul imediat, doar la beneficiile materiale.
Când citim cuvintele Evangheliei vedem că Domnul Hristos este Cel care oferă înainte de a cere ceva de la noi. El a acceptat crucea pentru ca noi să primim bucuria Învierii. Un adevărat creştin nu poate dobândi mântuirea dacă nu îşi duce şi ghidează viaţa după anumite principii moral-religioase lăsate de Mântuitorul.
Acestea nu sunt un cod de „maniere elegante”, ci chiar viaţa noastră în Domnul Hristos. Fericitul Augustin spunea: „Doamne, fă-mă robul tău, ca să fiu cu adevărat liber!” (Pr. D. Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA