Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei. Cu puritate să ne apropiem de Domnul Hristos Cel...

Evanghelia zilei. Cu puritate să ne apropiem de Domnul Hristos Cel Înviat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Şi Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieţii; cel ce vine la Mine nu va flămânzi şi cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată. Dar am spus vouă că M-aţi şi văzut şi nu credeţi. Tot ce-Mi dă Tatăl, va veni la Mine; şi pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afară; Pentru că M-am coborât din cer, nu ca să fac voia mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine. Şi aceasta este voia Celui ce M-a trimis, ca din toţi pe care Mi i-a dat Mie să nu pierd nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi.” (Ioan 6, 35-39)

 

 

În această săptămână zilele de miercuri şi vineri sunt „aliturgice“, adică nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie. Pericopa evanghelică citită astăzi ne atrage atenţia asupra cuvintelor Domnului Iisus Hristos: „Eu sunt pâinea vieţii; cel ce vine la Mine nu va flămânzi şi cel care crede în Mine nu va înseta niciodată!

Nu vorbim despre o simplă pâine, ci despre Hristos-Pâinea vieţii. Cuvintele Mântuitorului nu sunt o promisiune stearpă, ci El ne oferă mijloacele prin care putem să dobândim veşnicia.

Când ne împărtăşim, primim Sfântul Trup şi Sângele Domnului Hristos, ca merinde pentru drumul spre veşnicie. Atunci când ne împărtăşim, simţim că am primit o picătură de veşnicie. Trupul se satură cu pâine dospită, sufletul se satură cu fiecare cuvânt al Mântuitorului.

Săptămâna aceasta o numim „săptămâna albă“. Puritatea este starea în care ne-a creat Dumnezeu. Cu puritate să ne apropiem de Domnul Hristos Cel Înviat! (Pr. Dumitru Paduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA