Acasăsinucidere maramuresEvanghelia zilei: „Cel ce vine din cer este deasupra tuturor“

Evanghelia zilei: „Cel ce vine din cer este deasupra tuturor“

spot_img

DISTRIBUIȚI

„După acestea a venit Iisus şi ucenicii Lui în pământul Iudeii şi stătea acolo şi boteza. Şi boteza şi Ioan în Enom, aproape de Salim, că erau acolo ape multe şi veneau şi se botezau. Căci Ioan nu fusese încă aruncat în închisoare. Şi s-a iscat o neînţelegere între ucenicii lui Ioan şi un iudeu, asupra curăţirii. Şi au venit la Ioan şi i-au zis: Rabi, Acela care era cu tine, dincolo de Iordan, şi despre Care tu ai mărturisit, iată El botează şi toţi se duc la El. Ioan a răspuns şi a zis: Nu poate un om să ia nimic, dacă nu i s-a dat lui din cer. Voi înşivă îmi sunteţi martori că am zis: Nu sunt eu Hristosul, ci sunt trimis înaintea Lui. Cel ce are mireasă este mire, iar prietenul mirelui, care stă şi ascultă pe mire, se bucură cu bucurie de glasul lui. Deci această bucurie a mea s-a împlinit. Acela trebuie să crească, iar eu să mă micşorez. Cel ce vine de sus este deasupra tuturor; cel ce este de pe pământ pământesc este şi de pe pământ grăieşte. Cel ce vine din cer este deasupra tuturor. Şi ce a văzut şi a auzit, aceea mărturiseşte, dar mărturia Lui nu o primeşte nimeni. Cel ce a primit mărturia Lui a pecetluit că Dumnezeu este adevărat.” (Ioan 3, 22-33)

Din pericopa evanghelică de astăzi, în mod deosebit ne atrag atenţia cuvintele Sfântului Ioan Botezătorul.
El mărturiseşte despre Domnul nostru Iisus Hristos aşa: „Cel ce vine din cer este deasupra tuturor”. Ioan Botezătorul a vorbit celor din jurul său despre Cel ce va veni, despre Mântuitorul şi Izbăvitorul din robia păcatelor. Cuvintele sale au fost fără echivoc şi făceau referire la naşterea şi misiunea Fiului lui Dumnezeu.
În Săptămâna Luminată noi suntem martori la felul cum Domnul Hristos i-a încredinţat pe ucenicii Săi de Învierea Sa. A încurajat pe Maria Magdalena, a luminat pe Luca şi Cleopa pe drumul Emausului, a mângâiat pe ucenicii ascunşi şi înfricoşaţi, a întărit în credinţă pe Toma.
Fie pe cale, fie într-un foişor, fie în zi, fie în noapte, Învierea Mântuitorului este ceva ce „vine din cer” şi este „deasupra tuturor”. Mântuitorul este Cel ce ne deschide uşa spre Împărăţia lui Dumnezeu. Prin El să înviem şi noi, cei ce ne dorim luminata înveşnicire. (Pr. D. Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA